Caiguda mundial de Facebook, WhatsApp i Instagram

La incidència ha començat uns minuts abans de les sis de la tarda i la companyia no ha informat a hores d'ara del motiu que està causant els problemes de connexió.

Comentaris

Facebook, Instagram i WhatsApp han patit una caiguda a nivell mundial.
Facebook, Instagram i WhatsApp han patit una caiguda a nivell mundial. ALTAVEU

Facebook, WhatsApp i Instagram, han patit una caiguda global aquest dilluns a la tarda. Usuaris d'arreu del món han experimentat problemes de connexió, segons recullen molts missatges a les xarxes socials. La incidència ha començat uns minuts abans de les sis de la tarda i la companyia no ha informat a hores d'ara del motiu que està causant els problemes de connexió. Només ha dit que hi està treballant. Des d'Andorra Telecom han indicat que hi pot haver problemes de navegació en algunes pàgines web.

WhatsApp no permet enviar ni rebre missatges, mentre que Instagram no permet actualitzar el 'feed' amb les publicacions o les 'storie's, així com Facebook no permet accedir a la xarxa social. La caiguda d'aquestes xarxes socials ha fet un ampli ressò a altres reds socials com Twitter on el hastagh de #whatsapp és  'trending topic' amb més de mig milió de mencions en menys d'una hora.

A més del nom de WhatsApp o el de Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, a la llista de temes hi apareix el 'hashtag'  facebookdown o el nom de Telegram. Segons la web Downdetector a les 17:34 h havien reportat més de 7.000 errors d’usuaris de Whatsapp i el punt àlgid ha estat a les 17:50 h amb més de 33.000 errors. A les 17:36 h havien rebut més de 30.000 errors de Facebook i a les 17:51 h més de 120.000 errors.

El moment on s’han detectat el màxim d’errades en el cas d’Instagram ha estat a les 17:53 h, amb gairebé 100.000 errors. WhatsApp, Facebook i Twitter ja van patir una altra caiguda al mes de març que va durar més de 40 minuts.

Una incidència naciional que dificulta la navegadció

Paral·lelament, i sense que, segons les fonts d’Andorra Telecom consultades, tingui res a veure amb els problemes de Whatsapp, Facebook i Instagram, al Principat també s’ha detectat una incidència que provoca dificultats a l’hora de navegar per internet. La situació afecta de forma aleatòria a múltiples pàgines web, tant ubicades al país com a fora. Bàsicament, es bloqueja les DNS i no s’hi pot accedir o la càrrega del contingut és molt lenta.

Des de la companyia de telecomunicacions, s’ha explicat que l’avaria afecta totes les zones del Principat i que s’està treballant per mirar de solucionar-la com més aviat millor. Els tècnics ja es troben analitzant quina és la forma de fer-ho.

Etiquetes

Comentaris

Trending