Bona part del país es lleva emblanquinat (o una mica més)

Les precipitacions en forma de neu es mantindran durant un bon tram del dia encara que a poc a poc la cota s’anirà enfilant

Un paratge de la Massana nevat.
Un paratge de la Massana nevat.

Bona part del país es lleva aquest dimarts emblanquinat, sobretot a partir de la cota 1.400, encara que encara és previsible que les precipitacions en forma de neu continuïn durant bona part del dia. Al centre del país, per ara, la neu no ha arribat a la zona urbana, on les precipitacions han estat en forma d’aigua. I aquesta ha de ser present, també, durant la major part de la jornada.

Segons la previsió de meteo.ad “el flux de posterior al pas del front mantindrà la nuvolositat i les nevades que a primera hora del matí seran generals i a gairebé totes les cotes. A mesura que avanci el dia les precipitacions perdran intensitat i al sud del país s´obriran clarianes. La cota de neu anirà pujant lentament cap als 1.400 metres fins a la tarda. De cara a la nit les precipitacions seran en forma de pluja”.

Inicialment es preveien els següents gruixos de neu nova: 20 cm a 2.500 metres, 15 cm a 2.000 metres, 5 cm a 1.500 metres i 1 cm a 1.000 metres. El vent serà moderat de component nord-oest. Les temperatures màximes seran de 10ºC a Andorra la Vella, 7ºC a 1500 metres i 4ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 1800 metres al migdia i 2500 metres a la nit.

Vista la possibilitat de nevades, a totes les cotes i que això alterés el normal funcionament de serveis com el transport escolar, ja s’han ajustat horaris i s’han reforçat trajectes. Alhora s’ha recomanat anar tan poc com sigui possible en vehicles particulars.

Comentaris (1)

Trending