Benzineres tancades o sense algun combustible a les regions franceses més proximes a Andorra

La vaga de les refineries contra la reforma de la jubilació provoca molts problemes de subministrament a tot el país i al departament de l'Arieja es limita el servei a 30 litres per vehicle

Una gasolinera tancada a Pamiers.
Una gasolinera tancada a Pamiers.

La vaga de les refineries franceses contra la reforma de la jubilació està provocant molts problemes als departaments més pròxims a Andorra. A l'Arieja hi ha benzineres tancades i la prefectura ha decidit limitar la venda de combustible a 30 litres per als particulars.

Per permetre la circulació d'ambulàncies i vehicles de policia i altres cossos de seguretat hi ha algunes benzineres que els hi estan destinades exclusivament en determinats horaris.

Hi ha estacions de servei que no disposen d'algun carburant, gasolina o gasoil. La situació també és complicada als Pirineus Orientals, i a Perpinyà es formen llargues cues d'automobilistes per a poder carregar el dipòsit. El govern francès ha creat un mapa amb les estacions de servei, per donar a conèixer les que estan tancades o en funcionament.

L'aprovació de la reforma de la jubilació ha provocat unes manifestacions que arriben aquest dissabte al seu onzè dia, Arran de les protestes i la convocatòria de noves mobilitzacions, la visita d'estat del rei Carles III a França, prevista de diumenge a dimecres, s'ha ajornat, segons ha informat l'Elisi. El comunicat assegura que la decisió l'han pres els governs francès i britànic després d'una conversa telefònica entre Macron i el rei aquest divendres. 

Assegura que el viatge es posposa "per tal de poder acollir a Sa Majestat el rei Carles III en les condicions que corresponguin a la nostra relació d'amistat" i promet una reprogramació de la visita "com més aviat millor".

Etiquetes

Comentaris

Trending