La benedicció de cotxes per Sant Cristòfol tindrà lloc a l’exterior de sis esglésies

La festa del patró dels conductors se celebrarà el diumenge vinent a Soldeu, Encamp, Anyós, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany

Benedicció a Sant Julià l'any passat.
Benedicció a Sant Julià l'any passat. Bru Noya

La festivitat de Sant Cristófol, patró dels conductors, se celebrarà diumenge vinent a l'exterior de sis esglésies. Els capellans faran la benedicció dels vehicles que, en el cas d'Anyós coincideix també amb la festa major. Les benediccions tindran lloc el migdia.

Els horaris són els següents: Soldeu i Sant Julià de Lòria (12.15 h), Encamp, Anyós, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany (13 h). En tots els casos s'ha optat per fer la benedicció després de la missa major que a Sant Julià de Lòria també coincidirà amb el cinquantè aniversari de boda d'una parella laurediana.

Sant Cristòfol és conegut perquè és el patró dels viatgers i, per extensió, dels automobilistes. Però molta gent no sap que també és patró dels geganters i geganteres. Al segle xx es va introduir el costum de beneir els cotxes el dia de sant Cristòfol (en una mena de transposició de la benedicció de les bèsties de tir per sant Antoni) o fins i tot de portar una petita imatge o una medalla del sant dins del cotxe, invocant la seva protecció.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending