El banders localitzen rastres de pèl i femta d’un os a la vall de Sorteny

Es podria tractar del mateix que va passar per Ransol, i Medi Ambient ja ha informat l’associació de ramaders perquè tingui constància de la situació

Parc natural de la vall de Sorteny.
Parc natural de la vall de Sorteny. Altaveu

El Govern informa que el cos de Banders ha constatat la presència d'un os a la vall de Sorteny. L’observació de l’animal n’ha permès localitzar posteriorment rastres de pèl i femta, que s’han recollit i portat a analitzar a un laboratori especialitzat. Es podria tractar del mateix os que va passar per Ransol.

Aquesta anàlisi permetrà determinar si és tracta d’un dels exemplars localitzats a la zona i al Pirineu segons el registre actual del Gstop (Grup de Seguiment
Transfronterer de l’Os al Pirineu
), que a final del primer trimestre va fer balanç del seguiment de l’espècie a Catalunya, Aragó, Navarra, França i Andorra.

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia continua fent el seguiment habitual i sistemàtic de l’espècie i del seu pas pel territori. En aquest mateix sentit, el cos de Banders assenyala que la gran activitat humana al medi natural que hi ha al país evita que el mamífer es quedi instal·lat de forma permanent i que, de formageneral, l’animal es desplaça durant la nit per evitar l’activitat humana.

En aquest sentit, Medi Ambient publica al web alguns consells davant l’eventual troballa d’un os. Davant de la localització de l’animal, s’ha informat degudament l’associació de ramaders perquè tingui constància de la situació.  El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal ha dit durant l'acte de la benedicció del bestiar a Setúria que es fa un seguiment per ser proactius. Casal considera que és normal la presència de l'os i ha donat un missatge de tranquil·litat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending