La baixa afluència a les proves d’accés a la Policia preocupa el sindicat

Tots els aspirants han superat la part física i realitzaran el test teòric el pròxim dilluns, però el CFPA alerta que les males condicions de treball són el principal motiu pel qual cada cop els interessats són menys

El sergent donant instruccions als aspirants
El sergent donant instruccions als aspirants

Aquest dimarts el cos de Policia va començar les proves d’accés per als aspirants, sent les primeres les físiques. Quinze nois i noies van realitzar, en dos dies, diferents activitats per avaluar les seves condicions, i tots ells les han superat. Malgrat això, El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) posa l’alerta en la baixa afluència, destacant que es deu a les males condicions de treball que tenen els agents.

Onze nois i quatre noies han posat a prova les seves condicions físiques durant aquesta setmana amb diversos reptes de resistència, habilitat, força i velocitat. Totes elles eren eliminatòries, si no se superava una, no es podia passar a la següent. Malgrat això, tots els aspirants ho han aconseguit, i han completat les proves satisfactòriament. Aquest dilluns, 5 de setembre, els quinze realitzaran el test escrit, que versarà sobre els seus coneixements del país.

Amb tot, però, el CFPA ha posat l’alerta sobre un fet que el sergent i cap del grup de formació, Sergi Lechuga, ja va destacar aquest dimarts: la baixa participació. Una promoció on únicament es presenten quinze aspirants per a vuit places és molt fluixa. Lechuga justificava que “avui en dia no tothom vol ser policia”, i en què l’interès havia disminuït. Al sindicat, però, remarquen que els motius van més enllà.

En aquest sentit, el CFPA indica que el principal problema i el que fa que cada cop hi hagi menys aspirants són les condicions laborals que té actualment el cos. Destaquen el salari, o la facilitat amb la qual s’interposa un expedient als agents. Destaquen, a més, que anteriorment s’havia vist promocions on es presentaven 132 persones per 20 places, però que ha anat a la baixa, fins a arribar a la quinzena que ho ha intentat aquest any.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending