Arrossegant símptomes de la Covid

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) Cansament, falta de concentració i memòria i pèrdua de gust i olfacte són algunes de les dificultats que tenen les persones mesos després de passar el coronavirus

Arrossegant símptomes de la Covid

Després de passar el coronavirus, algunes persones poden arrossegar símptomes i patir Covid persistent. La simptomatologia és molt diversa, s'han diagnosticat més de 200 símptomes, entre els quals destaca el cansament, la falta de concentració i memòria i la pèrdua de gust i olfacte. Aquestes dificultats han de tenir una durada en el temps com a mínim de dos mesos després d'haver passat la Covid-19 i que no s'expliquin per cap altra afectació.

Haver passat la malaltia de forma greu o lleu no condiciona patir o no Covid persistent. La doctora Bellmunt assenyala que fins i tot les persones asimptomàtiques poden ser malalts per Covid persistent. La majoria de casos són dones entre 30 i 40 anys.

Els experts calculen que entre un 10 i un 20% de les persones que han passat la Covid poden patir Covid persistent. Això significaria que al Principat, pel cap baix, hi ha d'haver o haver-hi hagut uns 4.000 casos.

Comentaris (6)

Trending