L'arribada del Tour multiplica els beneficis entre tres i vuit sobre la inversió

La caravana de la ronda ciclista francesa porta 4.500 persones, 176 corredors i una mitjana de 20.000 visitants a cada població

Tom Dumoulin entre vencedor a Arcalís el 2016.
Tom Dumoulin entre vencedor a Arcalís el 2016. Altaveu

El director del Tour de França, Christian Prudhomme calcula que l'arribada o la sortida d'una etapa prova dona de tres a vuit vegades més de benefici sobre el que s'inverteix. Així ho ratifiquen diversos estudis que han fet les poblacions franceses que l'han acollit als darrers anys.

Els darrers estudis s'han fet els anys 2018 i 2019. No n'hi cap d'aquest any entre altres raons perquè la gran ronda ciclista va haver de canviar de data a causa de la pandèmia de la Covid-19 i es va haver de fer entre el mes d'agost i el de setembre i amb mesures sanitàries i de distanciament. Andorra acollirà l'any vinent tres jornades de la cursa. L'arribada a Andorra la Vella, un dia de descans i la sortida des del Pas de la Casa. Seran els dies 11, 12 i 13 de juliol

Per comparar l'impacte econòmic que pot tenir el Tour a Andorra hi ha l'estudi que va fer l'any 2018 la població d'Albi perquè també va comptar amb la presència de la prova durant tres dies. El cost va ser de 501.899 euros i els ingressos d' 1.458.500 euros amb 40.000 visitants. Una sortida d'etapa està al voltant dels 100.000 euros i una arribada dels 150.000

Després hi ha l'impacte a nivell televisiu ja que el Tour es transmet a 196 països i compta amb 2.000 periodistes acreditats. Només a França i segons l'Audimat, cada etapa es seguida per quatre milions de telespectadors. A més, la realització té molt en compte la difusió d'imatges sobre el patrimoni cultural i el paisatge.