El dia més càlid de la setmana al Principat serà aquest divendres

Comuns com el d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany o Canillo han precintat els punts de barbacoa per l’alt risc d’incendi

Un dels berenadors d'Escaldes-Engordany, precintat.
Un dels berenadors d'Escaldes-Engordany, precintat. comu d'Escaldes-Engordany

La dorsal anticiclònica deixarà avui el dia més càlid de la setmana al Principat. Així ho explica el Servei Meteorològic Nacional, que també avança la baixada de les temperatures a partir de demà i el pas a línies d’inestabilitat, que sobretot tindran presència la nit de diumenge a dilluns. Arran de les altes temperatures els darrers dies, alguns comuns han decidit precintar les barbacoes per disminuir el risc d’incendi.

Així doncs, des del Servei de Protecció Civil, els Bombers d’Andorra i els comuns han informat la ciutadania, a través de les xarxes socials, que el perill d’incendi és molt alt al sud del país i alt a la resta del territori fins a cotes de 1.500 metres, i s’han fet una sèrie de recomanacions, com ara no deixar escombraries al bosc, no llençar burilles per la finestra del cotxe, evitar els focs artificials i no encendre les barbacoes precintades, entre d’altres.

En aquest sentit, comuns com el d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany o Canillo han precintat els punts de barbacoa, deixant la possibilitat de fer-ne ús dels berenadors, per minimitzar el risc d’incendi. El Servei de Protecció Civil també recorda que “si un incendi et sorprèn a camp obert, allunyat en direcció oposada al vent, si pots, entra en una zona ja cremada i ficat un mocador mullat a la cara per evitar el fum”. En el cas que estiguis al cotxe, la recomanació és aturar-te a un lloc protegit, tancar les portes,  les finestres i la ventilació i encendre els llums perquè puguin trobar-te enmig del fum.

Etiquetes

Comentaris

Trending