Anyós celebra dissabte la festa de Sant Cristòfol que inclou la benedicció de vehicles

Els actes s'iniciaran amb la missa a l'església romànica del quart massanenc, declarada l'any 2003 bé immoble d'interès cultural

Comentaris

Benedicció a Sant Cristòfol d'Anyós.
Benedicció a Sant Cristòfol d'Anyós. ACA

Anyós celebra aquest dissabte la festa de Sant Cristòfol. Els actes s'iniciaran a les 12 amb la missa a l'església romànica de Sant Cristòfol, declarada l'any 2003 bé immoble d'interès cultural. Després de la missa es farà l'aperitiu amb música. Des de fa més de seixanta anys al peu de l’església, Anyós durà a terme, com cada any, el ritual de beneir els turismes, motos i altres vehicles.

 

 

Les activitats estan organitzades per la comissió de festes d'Anyós. A la tarda es farà un espectacle infantil (17 h), i un berenar amb creps i xocolata calenta (17h 30). Anyós és un dels quarts de la parròquia de la Massana, que el mateix cap de setmana celebra el Roser.

La benedicció de vehicles es fa també a les diverses parròquies com Canillo, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. La tradició explica que Sant Cristòfol facilitava el camí a la gent ajudant-la a travessar el riu. Un dia Jesús, quan encara era un nen, li va demanar que l’ajudés a traspassar el riu i Sant Cristòfol ho va fer.

Però tot i ser un home alt i fort, i d’ofici portador, va trobar que pesava molt, i va voler saber què portava per pesar tant. La resposta del nen va ser que tots els pecats del món. Després d’això, Jesús el va batejar i li va encomanar de predicar. És des d’aquest dia que Sant Cristòfol és considerat patró dels viatgers, dels navegants i dels automobilistes.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending