Andorra Turisme espera més de 10.000 visitants per un Tour sense restriccions d'espectadors

Per l'etapa de l'11 de juliol amb arribada a Andorra la Vella, es mobilitzaran 147 agents de policia, 65 agents de circulació d'Encamp, Canillo, La Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la vella, i 80 voluntaris

Comentaris

Alguns dels participants al Tour durant el seu pas per Escaldes-Engordany el 2016.
Alguns dels participants al Tour durant el seu pas per Escaldes-Engordany el 2016. ARXIU

Andorra Turisme espera l'arribada d'entre 10.000 i 12.000 visitants entre l'11 i el 13 de juliol per la presència a Andorra del Tour. No hi haurà restriccions per als espectadors tot i que es demana l'ús de mascareta tot i que sigui una activitat a l'exterior.  El director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que "la gent podrà apropar-se tant en alçada durant els ports, com al nucli urbà, però des d'aquí recomanem que la gent porti mascareta".

Torres no ha volgut quantificar l'impacte econòmic de la prova ciclista però ha recordat que la caravana compta amb unes 4.500 persones "que s'allotjaran en els hotels del país i això tindrà un impacte econòmic molt important". El director de Mobilitat, Jaume Bonell ha destacat, per la seva part, que el fet que l'arribada de l'etapa sigui en el nucli urbà fa que la gestió sigui més senzilla però no més fàcil "ja que si fos en un cim sempre hi ha moltes dificultats per evacuar". De fet, ha manifestat que ja hi pot haver “petites complicacions” el dissabte anterior a l’arribada de la prova ciclista a partir de les deu de la nit.

 Per l' arribada a Andorra la Vella, es mobilitzaran 147 agents de policia, 65 agents de circulació d'Encamp, Canillo, La Massana, Escaldes-Engordany i la capital, i 80 voluntaris.  El muntatge de la zona de meta obligarà a modificar la circulació de l’avinguda Tarragona en dues fases. La primera, a partir de les 22h del dissabte 10 de juliol quan la circulació serà pel dos carrils que normalment són en sentit pujada, utilitzant un carril per cada sentit i la segona, a partir de les 4h del diumenge 11 de juliol quan es tallarà per complet la circulació, entre les rotondes de La Comella i del Quilòmetre zero.

Al llarg dels dos últims quilòmetres abans de meta, es col·locarà una renglera de tanques als dos costats 

Al llarg dels dos últims quilòmetres abans de meta, es col·locarà una renglera de tanques als dos costats del tram final de l’itinerari des de la rotonda de la Dama de Gel fins a la línia d’arribada. La instal·lació d’aquestes tanques abans de meta es durà a terme el dissabte 10 de juliol a partir de les 17h, deixant les sortides de vehicles i alguns passos de vianants operatius. Alguns aparcaments d’Andorra la Vella, en concret els del Parc Central, Prada Guillemó, Parc Central 2, i el de l’Estació Central s’ocuparan per l’organització, des de les 17h del dissabte 11 de juliol fins a les 22h del diumenge 12 de juliol. Així, tots aquells espectadors que vulguin arribar a la zona de meta ho hauran de fer a peu i respectant les mesures sanitàries vigents.

Respecte les persones que s´hagin de desplaçar en vehicle el diumenge 11 de juliol s´aconsella que circulin pels trams de carretera afectats abans de les 13h o bé després de les 18h. Tots els horaris de talls de carreteres són aproximats i poden variar en funció del desenvolupament de la cursa. El Cos de la Policia, el Departament de Mobilitat, els Serveis de Circulació Comunals implicats i el Departament de Protecció Civil han previst un dispositiu preventiu viari per al correcte desenvolupament de l’etapa. Aquest disposictiu es coordinarà des del Centre de Comandament Avançat i resoldrà qualsevol incidència dins i fora del recorregut ciclista i/o en àrees del país afectades per la cursa.

Participaran en el Tour 184 corredors de 23 equips. La difusió mediàtica es fa en més de 190 països i més de 100 cadenes de televisió. Es faran un total 120 hores de difusió en directe, i uns 500 mitjans de comunicació s'han acreditat, amb la zona de premsa al Centre de congressos d’Andorra la Vella.

-

 

Etiquetes

Comentaris

Trending