Andorra se suma al moviment antiracista generat per la mort de George Floyd

XRY Andorra, amb el suport del Fòrum de la Joventut d'Andorra, convoca una concentració aquest diumenge a la plaça del Consell General

Cartell de la concentració amb la plaça del Consell General
Cartell de la concentració amb la plaça del Consell General

Aquest diumenge a les 18 hores hi haurà una concentració a la plaça del Consell General en suport a George Floyd, un ciutadà negre de Minneapolis que va perdre la vida després de ser detingut per un policia arran d'una disputa a una botiga de comestibles. Els ciutadans van gravar com l'agent col·locava la seva cama al coll de Floyd durant gairebé 8 minuts, tot i encara que la víctima va manifestar l'incapacitat per continuar respirant.

Davant la situació que s'està vivint, els joves d'Andorra també han pres la iniciativa per organitzar una concentració en suport a George Floyd i protestar contra el racisme, la violència policial i l'abús de poder. La concentració en qüestió ha estat convocada per Extinction Rebelion Youth Andorra i amb el suport del Fòrum de la Joventut d'Andorra.

XRY Andorra és una organització compromesa amb la conservació del planeta i la biodiversitat. "Lluitem perquè els governs d'arreu del món prenguin mesures contundents per pal·liar els efectes de la crisi climàtica i ecològica. Sempre hem defensat que sense justícia social no hi ha justícia climàtica, és per això que també lluitem contra qualsevol mena de desigualtat social, en aquest cas, el racisme", argumenta un membre del moviment.

XRY Andorra destaca la importància de respectar les mesures de seguretat adoptades per evitar la propagació del coronavirus

La idea de convocar la concentració va sorgir en una de les reunions que realitzen cada divendres. "El problema va arribar a l'hora de sol·licitar permís, ja que a Andorra aquests tràmits són molt lents...", explica el mateix membre. Per estalviar-se temps, van escriure una carta a la síndica sol·licitant realitzar l'acte a la plaça del Consell General i, en un parell de dies, van obtenir la resposta.

A les seves xarxes socials, XRY destaca la importància de respectar les mesures de seguretat adoptades per evitar la propagació del SARS-COV-2, com portar la mascareta durant l'acte i mantenir la distància de seguretat amb els altres manifestants.

Aquesta no és la primera mostra de solidaritat amb la mort de Floyd que es veu al Principat. El dijous passat, els jugadors del Morabanc Andorra van publicar un vídeo a les xarxes socials amb el hashtag #BlackLivesMatter, el qual s'ha popularitzat molt arran els fets esdevinguts:

Arreu del món, les mostres d'antiracisme s'han generalitzat i als Estats Units, els fets han provocat una onada d'indignació, manifestacions i també actes incívics, com ara la crema de cotxes de policia o el robatori de botigues.

Comentaris (9)

Trending