Andorra rep la Flama del Canigó invocant al foc com a factor d'esperança

S'exposarà amb les falles fins aquest dimecres al comú de la capital en una revetlla de Sant Joan atípica

Comentaris

Un moment de l'acte d'aquest dimarts a la Casa de la Vall.
Un moment de l'acte d'aquest dimarts a la Casa de la Vall. Altaveu

La rebuda de la Flama del Canigó a la Casa de la Vall, és l'unic acte que el comú d'Andorra la Vella ha mantingut per celebrar la revetlla de Sant i amb un caràcter absolutament simbólic. La Síndica general Roser Suñé en el seu discurs ha afirmat que "el foc que també ens espanta per la seva pròpia vitalitat i força, aquí i avui és un element d'esperança, d'un demà on puguem retornar als nostres costums, també purificats i transformats. I com nosaltres, la festa retrobarà nous significats".

Suné ha tingut un record per les víctimes andorranes de la Covid-19 dient que "la llum de Sant Joan aporti serenor a la seva memòria i ens ajudi a trobar plegats el camí cap a nous horitzons". Ha agraït "l'esforç que entre tots heu fet per mantenir la tradició, per ser capaços de continuar amb la il·lusió de sempre, fidels a l'ànima d'aquesta nit". Al costat de Suñé, hi havia la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i alguns consellers generals com Ferran Costa o Sandra Codina i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila.

Durant l'acte s'ha anunciat que Andorra la Vella tornarà a ser l'any vinent la parròquia amfitriona d'una flama que junt a les falles s'exposarà aquest dimarts i demà dimecres al comú de la capital. La flama ha estat recollida pels monitors d'Aina a la frontera del Riu Runer.  La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

La Flama del Canigó ha arribat com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Amb el lema “Enguany, encenc la flama per tu”, aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevé un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19.

Comentaris

Trending