Andorra Recerca + Innovació fa una demostració de vol d’un dron per fer un perfil de l’atmosfera

L’empresa suïssa Meteomatics va portar a terme l’operació des de la caserna central de Bombers de Santa Coloma durant diferents franges horàries

Comentaris

Una imatge del dron sobrevolant Santa Coloma.
Una imatge del dron sobrevolant Santa Coloma. Andorra Recerca i Innovació

El Drone Lab està ubicat a la caserna de Bombers de Santa Coloma. Es tracta de la secció d’Andorra Recerca + Innovació (ARI) que, conjuntament amb institucions del país, donen suport a nivell logístic i operacional en projectes que facin ús d’aeronaus no tripulades al país. Aquest dilluns va tenir lloc una demostració de vol d’un dron equipat amb sensors per mesurar variables meteorològiques per part de l’empresa suïssa Meteomatics. L’operació es va realitzar des de la caserna durant diferents franges horàries.

Aquesta demostració va servir per fer observacions durant el matí amb les primeres llums del dia, i a la tarda amb la posta de sol. Laura Trapero, responsable de l’organització, destaca que “actualment l’evolució tecnològica dels drons ofereix una oportunitat única de vol per explorar l’atmosfera a altituds de fins 6 km i a zones d’orografia complexa com els Pirineus on no es realitzen radiosondatges.”

La finalitat del vol és conèixer el potencial de l’ús de les aeronaus per l’estudi de la capa límit planetària en zones urbanitzades amb orografia complexa, com la vall central d’Andorra. La identificació de l’estructura vertical de l’atmosfera és clau per la predicció meteorològica d’alguns fenòmens com les inversions tèrmiques, la formació de tempestes, el límit pluja-neu... A més, també en àmbits com la qualitat de l’aire, el comportament d’incendis forestals, o la provisió d’informació per activitats d’aeronàutica, entre moltes d’altres.

A més de la demostració de vol amb la presa de dades, també s’ha comptat amb una sessió informativa. Com a introducció, s’han presentat els projectes actualment actius del Drone Lab i la flota d’aeronaus no tripulades disponibles per a donar suport als diferents departaments de Govern. Finalment, l’empresa Meteomatics ha presentat les diferents aplicacions i avantatges de treballar amb un dron a tots els principals actors i pilots del país.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending