Andorra preveu canvis d’horari a la primavera i la tardor almenys fins al 2026

Mitjançant un edicte, el Govern fixa les dates en què s’haurà de tocar el rellotge -la primera ja el pròxim dia 27-, malgrat el debat vigent a bona part d’Europa sobre la idoneïtat de la mesura

El canvi d'horari s'haurà de continuar.
El canvi d'horari s'haurà de continuar.

Fa temps que hi ha sobre la taula el debat de si s’ha d’eliminar o mantenir el canvi d’horari a la primavera i a la tardor. Per ara, sense que s’hagi adoptat cap decisió en ferm. És una discussió que genera múltiples opinions i que encara no té solució. De fet, oficialment, Andorra té clar que s’haurà de continuar aplicant. Almenys així ho indica l’edicte publicat aquest dimecres al BOPA.

Debat a banda (i evidentment sempre pendent del que es pugui decidir per part de les instàncies europees), el Govern ha avançat que els cinc pròxims anys hi haurà canvi d’horari. En l’edicte es posa en relleu que s’està seguint la directiu de l’europarlament i del consell i també “la necessitat d’harmonitzar l’anomenat horari d’estiu amb el dels països veïns”.

I per això s’indica que pel 2022, 2023, 2024, 2025 i 2026, hi haurà canvi d’hora tant a la tardor com a la primavera. El primer, de fet, d’aquí a relativament pocs dies. L’edicte marca que allò tant habitual de “a les dues seran les tres” caldrà aplicar-ho la matinada del darrer diumenge de març. En aquest cas, el dia 27.

Pel que fa a la modificació horària de tardor, tindrà lloc l’últim diumenge d’octubre. Per tant, per al 2022, el dia 30. Llavors el rellotge s’haurà de retardar seixanta minuts. O cosa que és el mateix: a les 3 seran les 2.

L’edicte, per tant, apunta que almenys fins al 2026 Andorra aplicarà aquesta mesura que, presumptament, cerca un estalvi energètic que, tot s’ha de dir, cada cop més experts posen en dubte. Tot i això, és evident que la continuïtat d’aquesta acció dependrà en gra part de com es culmini el debat que, fa anys, es manté sobre aquesta qüestió a bona part d’Europa.

Etiquetes

Comentaris

Trending