Andorra presenta els seus vins al congrés de viticultura de muntanya i fort pendent a Portugal

També s'han tractat altres temes que afecten el sector, com el canvi climàtic, les bones pràctiques o el desenvolupament d'activitats turístiques al seu entorn

Comentaris

El director del departament d'Agricultura, Josep Casals, a Portugal.
El director del departament d'Agricultura, Josep Casals, a Portugal.

Andorra ha estat present en la trobada internacional de la viticultura de muntanya i fort pendent que se celebra a Portugal amb els set vins que es comercialitzen sota l'etiqueta ‘Qualitat controlada vins d’Andorra’. A més també s'ha tractat altres temes relacionats amb aquesta tipologia de conreus, com l'impacte de canvi climàtic, les bones pràctiques, la diversificació del sector primari i el desenvolupament de noves activitats turístiques al seu entorn, entre altres punts.

Set vins andorrans -Escol i Torb de Casa Sabaté; Imagine, Evolució i Fora Pista de Casa Auvinyà de Sant Julià de Lòria; i Casus Belli i Blanc de Noir de la Borda de l’Any de la Part d’Ordino- comercialitzats per sota el segell de ‘Qualitat controlada vins d’Andorra’ han estat presents en el 7è Congrés internacional de la viticultura de muntanya i fort pendent que se celebra a la universitat de Tras-os-Montes e Alto Douro, a la localitat portuguesa de Vila Real.

El director del departament d’Agricultura, Josep Casals, ha aprofitat la seva presència en l’esdeveniment per apropat el cultiu de la vinya que fan els cellers andorrans i els diferents vins del Principat que hi ha en el mercat. A més, també s’han abordat diferents temàtiques relacionades amb la viticultura de muntanya, com pot ser l’impacte del canvi climàtic en aquest conreu, les bones pràctiques i les noves tecnologies agràries disponibles per la producció de vins en muntanya.

En un moment on la consciència pel medi ambient està a l’alça, també s’ha tractat el rol que aquest tipus de cultiu desenvolupa en el manteniment del paisatge, la conservació de la biodiversitat i la conservació del patrimoni cultural. També s’ha fet èmfasi en valor les accions que la viticultura de muntanya pot aportar a la diversificació del sector primari i al desenvolupament de noves activitats turístiques relacionades amb l’enoturisme i l’alta gastronomia.

Etiquetes

Comentaris

Trending