Andorra participa en un projecte per acostar la meteorologia a la gent

La iniciativa sense ànim de lucre 4 Estacions compta amb onze joves i disposen de vint càmeres

Imatge de la càmera de Vallnord.
Imatge de la càmera de Vallnord. VALLNORD-PAL ARINSAL

Càmeres instal·lades a Andorra formen part del Projecte 4 Estacions que  va néixer el 2018 amb l'objectiu d'acostar la meteorologia a la gent amb imatges en directe a diferents punts del Pirineu. És una iniciativa sense ànim de lucre que compta amb onze joves que s'estan formant en el camp de la meteorologia.

Les xarxes socials han permès expandir el projecte. En tenen una vintena, la majoria al Pirineu Oriental, a estacions d'esquí i refugis i a Andorra. Ara inicien una nova fase, la instal·lació de càmeres a particulars.

L'any 2018 va decidir posar en marxa el projecte i, gràcies a les xarxes socials, fan una valoració molt positiva del ressò que està tenint amb 12.000 seguidors a Twitter i 5.000 més a Instagram.

Si bé el confinament els va frenar la instal·lació de càmeres web –utilitzen càmeres de videovigilància d'alta resolució que ells utilitzen per captar fenòmens meteorològics-, el fet de poder oferir una finestra a diferents punts del Pirineu els va acostar a nous públics.  El perfil dels usuaris és molt variat i de totes les edats si bé tots ells comparteixen l'afició per la meteorologia i les ganes de compartir-ho en xarxa.

Al capdavant del Projecte 4 Estacions hi ha onze joves que s'estan formant professionalment en la meteorologia, en camps com la Geografia o Ciències Ambientals. Es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre que es finança amb la venda de les càmeres i estacions.

Comentaris

Trending