Andorra incompleix la majoria de recomanacions europees sobre la corrupció

El Consell d'Europa considera que és un dels paisos que menys vigila els seus consellers generals, batlles i fiscals

Seu del Consell d'Europa.
Seu del Consell d'Europa. ARXIU

El Greco, l'organisme anticorrupció del Consell d'Europa considera que Andorra és un dels països que menys vigila els seus consellers generals, batlles i fiscals. Aquest dijous s'ha publicat l'informe anual sobre la quarta ronda d'avaluació que s'ha fet a 16 països.

Andorra ocupa el quart lloc pel que fa a l'incompliment de les recomanacions per darrere de Turquia, Àustria i Irlanda. Segons l'informe, el Principat només havia implantat totalment tres de les 13 recomanacions, la qual cosa el situa com el segon país amb el percentatge més alt de recomanacions incomplertes. El Consell General incompleix un 83% de les recomanacions i és la institució amb un pitjor resultat que contrasta amb la millora de la Fiscalia.

La Secretària General del Greco, Marija Pejčinović Burić ha dit que "en aquests temps difícils marcats per la pandèmia els governs han d'intensificar els seus esforços perquè totes les institucions responguin a la normativa anticorrupció". Pejčinović considera que no n'hi ha prou amb les lleis "perquè el que cal és aplicar-les".

 

Comentaris (20)

Trending