Andorra dóna suport a la declaració de la UNESCO pels drets humans de les dones i nenes afganes

Al text, una iniciativa del Grup d’Amics de la Igualtat de Gèneres de l’ens, s’expressa la preocupació pel retrocés que s’està donant al país després d’haver aconseguit avenços en molts aspectes

Una imatge de dues dones afganes.
Una imatge de dues dones afganes.

Andorra s’ha sumat a la declaració conjunta de la UNESCO pel respecte dels drets humans de les dones i nenes afganes. Així ho ha anunciat la Delegada Permanent, Eva Descàrrega, a les xarxes socials. Es tracta d’una iniciativa del Grup Amics de la Igualtat de Gènere, i expressa la preocupació per les violacions sistemàtiques als drets humans que es produeixen al país, i el retrocés que s’està donant al respecte.

Descàrrega ha fet l’anunci aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Dona. Conjuntament amb els altres 44 països, entre els quals figuren Espanya i França, Andorra s’ha sumat a la declaració que ha fet la UNESCO pels drets de les dones i nenes d’Afganistan. Al text, publicat fa uns dies, es fa referència a diverses preocupacions sobre la situació que s’està produint al país. Concretament, es parla dels avenços aconseguits els darrers 20 anys i que “s’estan revertint ràpidament”.

Així, la UNESCO declara que “és important que els progressos aconseguits a l’Afganistan no es perdin ni es desfacin”. En aquest sentit, es fa una crida a la comunitat internacional per continuar vigilant la situació i que es puguin garantir certs rets, com el de l’educació, el treball, la participació política o la informació i llibertat d’expressió.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending