Andorra i Catalunya signen un conveni per a l’intercanvi de dades meteorològiques i climàtiques

Formalitza el marc global de col·laboració en els àmbits tècnics i tecnològics entre administracions veïnes

El conveni s'ha signat aquest dijous.
El conveni s'ha signat aquest dijous. SFGA

En el marc del Dia Mundial de la Meteorologia, el Servei Meteorològic Nacional d’Andorra i el Servei Meteorològic de Catalunya han signat un acord de col·laboració per formalitzar de forma oficial el marc global de col·laboració en els àmbits tècnics i tecnològics, d’intercanvi d’experiències, de dades i d’informació. La col·laboració en matèria de meteorologia i climatologia entre administracions veïnes és primordial per al compliment de les missions dels Serveis Meteorològics, per això, s’impulsa aquest acord entre Catalunya i Andorra.

L’acord de col·laboració té l’objectiu de formalitzar les bones relacions ja existents fins a la data, i impulsar un marc idoni per l’intercanvi d’informació, de coneixement i de serveis per al desenvolupament de les tasques dels dos organismes.

Estableix línies d’actuació al voltant de l’observació, de la predicció, de la vigilància, dels serveis climàtics i del canvi climàtic. En concret es col·laborarà en el seguiment de les situacions meteorològiques que tenen un gran impacte en la seguretat de les persones i en el territori, treballant al voltant de la predicció operativa i de les prediccions automàtiques d’alta resolució. En l’àmbit de climatologia les tasques conjuntes permetran seguir avançant en desenvolupar serveis climàtics a usuaris i clients, així com en l’estudi del canvi climàtic tenint present la recuperació de sèries climàtiques, la generació de cartografia i d’índex climàtics.

Un dels principals punts de l’acord és l’intercanvi de dades meteorològiques i climàtiques de les estacions manuals i de les estacions automàtiques que permetran completar la informació de les xarxes pròpies, i que es complementaran amb dades procedents d’altres sistemes d’observació i de teledetecció. Destacar també l’intercanvi d’experiències, en especial, pel que fa a la formació, a la capacitació i a la transferència de coneixement.

Comentaris

Trending