Alerten d’un intent per piratejar telèfons mòbils

Si es comparteix un codi de cinc xifres, el 'hacker' haurà obtingut accés lliure al nostre compte de WhatsApp

Captura de pantalla del missatge.
Captura de pantalla del missatge. ALTAVEU

Diversos ciutadans han alertat d'un intent per piratejar els seus mòbils.  Un contacte conegut pregunta per un codi rebut al telèfon mòbil. El primer que desperta sospites és rebre al mòbil un SMS enviat per WhatsApp amb un codi de cinc dígits. A continuació arribarà un missatge de Whatsapp d'un dels contactes freqüents, que ja haurà sigut piratejat prèviament, i ens demanarà que li donem aquest codi. Si es comparteix el codi, el 'hacker' haurà obtingut accés lliure al nostre compte de WhatsApp.

L'objectiu d'aquests pirates informàtics és robar el màxim nombre de comptes de Whatsapp possibles per demanar un rescat econòmic a canvi de recuperar-lo. Però no és necessari pagar per recuperar-lo. Per neutralitzar l'intent d'estafa es pot donar d'alta una altra vegada el compte de WhatsApp i verificar el número de telèfon. Així es bloquejarà l'accés al ciberestafador. No obstant això, si el 'hacker' ha activat l'opció de 'verificació en dos passos', el compte quedarà bloquejat i no es podrà recuperar fins que hagi passat una setmana.

Es recomana que els usuaris activin, des de la pestanya de configuració de l'aplicació, l'opció de "verificació en dos passos". D'aquesta manera, els 'hackers' no podran entrar al compte si no disposen del codi PIN de cinc dígits que s'ha activat.

Etiquetes

Comentaris

Trending