L’agreujament de la crisi canvia l’estratègia de la Creu Roja: farà recollida un cop per setmana

El recapte d’aquest cap de setmana ha comptat amb “força participació ciutadana”, però les necessitats actuals fan recomanable anar abastint la botiga solidària de manera més sovintejada

Donació aquest cap de setmana.
Donació aquest cap de setmana. creu roja

Deixaran de ser recaptes de gran format, però la Creu Roja passarà a recollir productes un cop per setmana. Per necessitats de material i per logística, l’oenegé canvia la seva estratègia. L’agreujament de la crisi està fent estralls. La botiga solidària de l’organització necessita una entrada més sovintejada de productes. L’entitat preveu que aquesta eina d’ajut social encara haurà de mantenir-se un bon temps. I cal adequar-ne el format a les necessitats.

Així ho ha explicat el director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, després d’un nou recapte general. La recollida “ha anat força bé, hi ha hagut força participació ciutadana i la gent ha quedat contenta”. La recollida s’ha donat per acabada al punt del migdia per donar temps als voluntaris a gestionar tot el material recollit i dur-lo al magatzem. Encara no hi ha dades quantitatives, però Fernàndez té clar que s’estarà per sobre dels 8.445 quilos recollits en el primer acapte del 2020 i que es quedarà molt per sota de les 18 tones que es van aplegar en la segona cita de l’any, al tomb de Nadal.

Voluntaris de Creu Roja endreçant aquest dissabte productes rebuts a la seu central.

Relacionat

“Inputs positius” en el nou cap de setmana de recollida de productes de la Creu Roja

“No és que el sentiment solidari hagi decaigut”, deixa clar Fernàndez. Però sí que cal adequar l’estratègia. No hi haurà un gran dispositiu perquè l’entitat també té els recursos humans que té. Alhora, la botiga, el funcionament de la qual es considera més necessari que mai, demanda una “entrada linial” de productes. Per tant, es mirarà que tants establiments com s’escaigui s’afegeixin a la iniciativa i que muntin un espai del seu local com a punt de recollida permanent, i una vegada a la setmana els tècnics i voluntaris de la Creu Roja passaran a recollir el que s’hi hagi acumulat. La crisi comença a fer estralls. De fet, en alguns casos, ja fa dies que els fa.

Comentaris (3)

Trending