Les administracions de loteria deixen d’aplicar el recàrrec en la venda de dècims

Era del 10% i la supressió és fruit de l'aplicació de l'acord entre Loterías y Apuestas del Estado d'Espanya i el Consell Regulador del Joc

Dècims de loteria exposats a un establiment.
Dècims de loteria exposats a un establiment. ARXIU

Les quatre administracions de loteria deixaran de cobrar a partir d'aquest dimarts el recàrrec del 10% en la venda de dècims. La desaparició d’aquesta comissió és fruit del conveni que el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) va segellar amb la Societat Estatal de Loteries i Apostes espanyola.

És el pas definitiu per regularitzar d’una vegada la venda de loteria al Principat. El mes de juny, les quatre administracions a Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany ja van instal·lar els rètols amb els colors i els logotips oficials de Loterías y Apuestas del Estado d'Espanya. L'acord que va signar l'any passat amb el Consell Regulador del Joc andorrà ha permès oficialitzar els establiments, que tindran una concessió de cinc anys renovable fins a un màxim de 15.

A més de la loteria, també despatxen la primitiva, la travessa i les apostes hípiques. Els establiments, restaurants, bars o botigues que vulguin comercialitzar loteria espanyola, hauran de disposar d'un permís específic i només podran adquirir els números en establiments oficials amb seu a Andorra.

El conveni signat amb el Consell Regulador del Joc especifica que el pagament dels premis menors es farà als punts de venda a Andorra, mentre que els de més quantitat només es podran cobrar a Espanya i estaran sotmesos al gravamen del 20% sobre premis i apostes. Andorra ingressarà un 9,5% de la venda de tots els productes espanyols, que es calcula en uns dos milions d'euros l'any.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending