Després de la seva primera reunió oficial de la nova junta directiva, l’ADA ha deixat clar el seu posicionament oficial amb relació a l’informe jurídic encarregat pel Govern sobre la interrupció involuntària de l’embaràs. Amb una anàlisi exhaustiva, l’ADA ha afirmat que la convivència entre l’avortament i la Constitució podria ser possible. A més, s’ha mostrat convençuda que la diferenciació entre fetus i embrió pot obrir la porta a la despenalització, i no només en els tres supòsits bàsics.
D’altra banda, l’ADA assegura que entén els elements institucionals i polítics que es mencionen a l’informe i que podrien frenar la despenalització. La seva posició al respecte és que “no és el seu debat, ja que el seu objectiu és la defensa dels drets de les dones, que mai poden ser inferiors a aquestes consideracions”. Per tant, considera que el document és un reforç a la demanda de la legalització de l’avortament, almenys en els tres supòsits bàsics “i com a primer pas”.
L’associació ha volgut destacar que ha estat un “acte de transparència” per part del Govern lliurar l’informe a l’entitat. Així mateix, ha valorat positivament la creació del Servei d’Atenció a la Dona, que permet donar suport a les dones que volen avortar, i ho considera “un pas necessari i molt important”.
En aquesta reunió també es va acordar que la nova representant de l’ADA a l’assemblea general de la Comissió Nacional andorrana per la UNESCO serà la vocal de relacions internacionals, Clàudia Cornella.
Comentaris