L’ADA considera l’informe sobre l’avortament com una porta per a la despenalització

L’associació ha analitzat el document i considera que dóna “una opinió inequívoca” per a la convivència entre la Constitució andorrana i la legalització de la interrupció voluntària de l’embaràs

La nova Junta de l'Associació de Dones.
La nova Junta de l'Associació de Dones.

L’Associació de Dones d’Andorra (ADA) s’ha pronunciat pel que fa a l’informe sobre l’avortament, que els van facilitar des del Govern i que han analitzat en profunditat. La seva opinió ha estat clara i concisa, afirmant que el document dóna una “opinió inequívoca de la convivència de la Constitució andorrana amb la legalització de l’avortament, si bé apunta límits institucionals”.

Després de la seva primera reunió oficial de la nova junta directiva, l’ADA ha deixat clar el seu posicionament oficial amb relació a l’informe jurídic encarregat pel Govern sobre la interrupció involuntària de l’embaràs. Amb una anàlisi exhaustiva, l’ADA ha afirmat que la convivència entre l’avortament i la Constitució podria ser possible. A més, s’ha mostrat convençuda que la diferenciació entre fetus i embrió pot obrir la porta a la despenalització, i no només en els tres supòsits bàsics.

D’altra banda, l’ADA assegura que entén els elements institucionals i polítics que es mencionen a l’informe i que podrien frenar la despenalització. La seva posició al respecte és que “no és el seu debat, ja que el seu objectiu és la defensa dels drets de les dones, que mai poden ser inferiors a aquestes consideracions”. Per tant, considera que el document és un reforç a la demanda de la legalització de l’avortament, almenys en els tres supòsits bàsics “i com a primer pas”.

L’associació ha volgut destacar que ha estat un “acte de transparència” per part del Govern lliurar l’informe a l’entitat. Així mateix, ha valorat positivament la creació del Servei d’Atenció a la Dona, que permet donar suport a les dones que volen avortar, i ho considera “un pas necessari i molt important”.

En aquesta reunió també es va acordar que la nova representant de l’ADA a l’assemblea general de la Comissió Nacional andorrana per la UNESCO serà la vocal de relacions internacionals, Clàudia Cornella.

Etiquetes

Comentaris

Trending