Acord amb Israel per desenvolupar la innovació d'Andorra

Un conveni de col·laboració permetrà potenciar les empreses emergents del Principat en àmbits com la mobilitat, la salut o el canvi climàtic

Comentaris

L'acord s'ha signat aquest dimarts de manera telemàtica.
L'acord s'ha signat aquest dimarts de manera telemàtica. ACTUA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Actua Innovació i d’Actua Empresa, Jordi Gallardo, i el director general de l’Israel Innovation Institute, Jonathan Menuhin, han signat un conveni de col·laboració per potenciar el desenvolupament de l’ecosistema d’innovació i startups d’Andorra. L’objectiu és treballar conjuntament en diverses àrees que es poden materialitzar en projectes de suport i assessorament en la definició i desenvolupament de l’ecosistema d’Innovació i Startup d’Andorra, i també col·laborar en projectes i iniciatives.

En aquest sentit, Gallardo ha explicat que “la col·laboració permetrà reforçar i acompanyar l’estratègia d’innovació i emprenedoria amb un actor referent a nivell internacional en aquestes temàtiques” En aquest sentit, el director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha assenyalat que “l’ecosistema d’innovació i emprenedoria d’Israel és referent i molt potent en nínxols com la mobilitat, l’agricultura o la salut. Les aliances d’aquesta magnitud són cabdals per complementar projectes en aquests àmbits que s’estan treballant des d’Andorra”.

D’altra banda, es treballarà el potencial d’Andorra com a Living Lab d’Innovació per l’ecosistema d’start-up’s d’Israel, el qual en un entorn com el d’Andorra pot ser de gran potencial per prototipar i testejar idees i projectes empresarials. Per la seva banda, Menuhin ha destacat que “l’Institut d’Innovació d’Israel aborda reptes globals com l’alimentació, el transport, la salut i el canvi climàtic. Les solucions per a aquestes preocupacions crítiques es derivaran d’una combinació mundial de coneixements, talents i capacitats. Aquesta col·laboració és un pas essencial per construir un grup de treball internacional per afrontar aquests reptes globals urgents”. Aquest acord té una durada inicial de dos anys a partir de la data de la seva signatura i es podrà renovar tàcitament anualment.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending