Acció Feminista recupera l’Hora bruixa amb ‘Les princeses també es tiren pets’

El pròxim dimarts, 17 de maig, torna a la Fada Ignorant la trobada promoguda per l’associació que, en aquest cas, versarà sobre les malalties i xacres específiques del cos de la dona

Un moment de la darrera Hora Bruixa a la Fada Ignorant.
Un moment de la darrera Hora Bruixa a la Fada Ignorant. Pilar Candel

Acció Feminista ha pogut recuperar l’Hora bruixa. La pandèmia va obligar a aturar aquest format de trobada que, des de l’associació, celebraven periòdicament. Ara, la situació de la Covid-19 i l’alleugeriment de les mesures han permès tornar a convocar aquestes reunions per compartir i aprendre sobre diferents temes. En aquesta ocasió, el pròxim dimarts, 17 de maig, fisioterapeutes expertes en obstetrícia i urogineproctologia parlaran sobre les malalties i xacres que són específiques del cos de la dona. La següent, programada per al 14 de juny, serà un intercanvi de recomanacions de lectures feministes.

Violència obstètrica, salut sexual o incontinència seran alguns dels temes que s’abordaran el pròxim dimarts a la Fada Ignorant. L’Hora bruixa, que serà les 19:00 h del vespre, torna a recuperar el seu esperit amb una xerrada que versarà al voltant d’aquelles dolències i tabús que afecten al cos de la dona. “És un espai de trobada i un intercanvi de coneixement, sempre des de la perspectiva feminista”, apunta la secretària de l’associació, Aurora Baena. La primera reunió postpandèmia la dirigirà un equip de fisioterapeutes expertes, anomenat ‘Més dona’ i format per Desi Méndez y Vane Roca.

Elles dues seran les encarregades d’explicar temes que, malauradament, no s’expliquen a les dones. Entre ells, com reparar casos de violència obstètrica, canvis en els cossos o altres que poden ser tabús. No cal anar fins a àmbits molt foscos, senzillament, la incontinència, que és una cosa molt habitual en les dones, arriba a ser una cosa de la qual no se’n parla, “sovint no es diu per vergonya”, afirma Baena. També es tractarà la sexualitat, en vessants com el dolor durant les relacions, “s’ha normalitzat i no ho és, hi ha tractaments i moltes possibilitats de recuperar-se”.

El títol de la xarrada, ‘Les princeses també es tiren pets’, ha estat escollit per les especialistes expressament per aquests tabús existents sobre les dones i que tal trencar i, sobretot, parlar-ne. De fet, es tracta del títol d’un conte infantil que tracta de normalitzar coses del cos. “A les dones ens passen coses i hem de tractar de dir-les, de perdre la por a compartir-les”, explica Baena. Aquest objectiu, a més, va també lligat, precisament, amb l’esperit de l’Hora bruixa, que és crear un espai de dones i per a dones on parlar i compartir totes aquelles coses que no es pot fer habitualment.

La següent trobada està programada per al 14 de juny, i serà la darrera abans de l’estiu. Per aquest motiu, s’ha pensat una reunió més participativa, on totes les assistents podran portar el seu llistat de lectura, de sèries i les recomanaran a la resta. Es tracta de fer la maleta abans de les vacances, “de demostrar que no s’atura tot per l’arribada de l’estiu, que podem seguir aprenent i tenir aquesta mirada feminista a través del cinema o dels llibres”. Per tant, l’Hora bruixa es convertirà en un espai d’intercanvi de gustos, “perquè les dones quan compartim aprenem moltíssim, és extraordinari”.

Comentaris

Trending