L’ACA tanca el 2021 amb un superàvit més elevat del que s’esperava i un miler de socis més

El club ha modificat la seva estratègia, buscant posicionar-se com a dinamitzador turístic del país mitjançant el món del motor, amb diversos ral·lis i activitats durant l’any

Un instant de l'Assemblea General de l'ACA
Un instant de l'Assemblea General de l'ACA ACA

L’Automòbil Club d’Andorra ha celebrat aquest dimarts l’Assemblea General Ordinària. Allà, s’ha informat als socis i les sòcies dels resultats obtinguts durant el 2021 i els objectius per al 2022. Segons s’ha informat, el club ha tancat el pressupost amb un superàvit que ha estat més elevat, fins i tot, del que es preveia. Així mateix, s’ha complert la fita d’aconseguir més d’un miler de socis a l’any. D’altra banda, pel que fa al present any, el president, Enric Tarrado, ha explicat que s’ha modificat l’estratègia, que ara se centrarà en ser un dinamitzador turístic del país.

En un any que ha estat encara, en certa manera, complicat per la Covid-19, l’ACA ha aconseguit tancar el pressupost del 2021 amb un superàvit. De fet, ha sigut 26.000 euros superior del que s’esperava, arribant als 235.877 euros, que es destina a fons socials per mandat de l’Assemblea. De cara a aquest 2022 es manté la xifra que s’inverteix, però el resultat que s’espera serà uns 80.000 euros per sota dels resultats del 2021. Aquesta diferència, que deixaria el superàvit al volt dels 152.332 euros es deu, precisament, a aquesta nova faceta que espera emprendre l’ACA.

“El que farem aquest 2022 serà invertir bastant en la promoció del país”, ha apuntat Tarrado. De fet, una de les grans apostes de l’ACA serà el Tour Auto, “on hem destinat una aportació important”. D’aquesta manera, el club espera ser un al·licient per a atreure més persones, aficionats del motor, que acudeixin al país i que pernoctin, aportant així a l’economia i al sector. “Una part del que volem fer és retornar una mica al país el que ens ofereix, i aquesta és la nostra funció com a club”.

D’altra banda, l’ACA es va marcar la fita, ja fa un temps, d’aconseguir almenys, i com a mínim, un miler de socis de forma anual. Al 2021 ha estat, concretament, 1045, assolint així el que es desitjava i complint amb la tendència de creixement dels darrers anys. Segons ha apuntat Tarrado, però, l’objectiu està en aconseguir 15.000 socis en un període de cinc anys, aproximadament. “La finalitat del club és donar servei als socis, el que es tracta és de cuidar-los al màxim, i això ho estem intentant cada vegada més, buscant avantatges que pugui tindre l’associat”, ha explicat. Malgrat tot, és conscient que cada cop serà més difícil assolir-ho, “som conscients que tenim la població que tenim”. Entre les millores que s’ofereixen als socis, de fet, se situa la targeta digital, que permetrà accedir mitjançant l’aplicació i de forma molt més ràpida i còmoda. Es tracta, així, d’una transició cap a la digitalització i un apropament als socis més joves.

Més enllà dels projectes i ral·lis que té prevists l’ACA per a aquest any, el club també continua amb les seves accions de conscienciació. Concretament, al 2021 es fa portar a terme la tercera campanya zero accidents, que suposadament seria la darrera. Però, en l’Assemblea s’ha presentat un nou acord amb el ministeri d’Ordenament Territorial, i es portarà a terme una quarta campanya de reducció d’accidents.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending