Unes 150 persones fan una marxa silenciosa contra el laboratori de Grifols

Els assistents han anat des de la plaça Major ordinenca fins el terreny que ha d'acollir el centre de recerca de la multinacional farmacèutica

Comentaris

La capçalera de la marxa de camí cap al terreny que ha d'ubicar el centre de recerca.
La capçalera de la marxa de camí cap al terreny que ha d'ubicar el centre de recerca. BRU NOYA

Unes 150 persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia a Ordino en protesta per la instal·lació d'un laboratori de l'empresa farmacèutica Grifols a la parròquia. Els assistents ha protagonitzat una marxa silenciosa des de la plaça Major fins el terreny on s'ha d'ubicar l'edifici.

Alguns dels participants portaven pancartes contra la instal·lació del centre de recerca de Grifols on contra l'experimentació amb animals. Entre els assistents hi havia candidats a les pròximes eleccions generals com Pere Mas, Elisa Muxella o Jean-Michel Armengol. El conseller comunal per X'Ordino ha volgut aclarir per hi prenia part com a participant i que no s'havia encarregat de l'organització. Les promotores no han volgut fer declaracions indicant que era una marxa silenciosa però han entregat un comunicat als mitjans de comunicació.

En el mateix, afirmen que són una plataforma ciutadana i apolítica, que es manifesta en contra de la implantació d'un laboratori de recerca immunològica al país. Entre els punts que assenyalen hi ha el de la cessió d'un terreny públic durant un periode de 25 anys a una empresa privada i afegeixen que, en aquell moment, el cap de Govern i un ministre signen un pacte de socis que, segons els promotors de l'acte, estava aleshores en contra de la llei vigent.

Asseguren que després de firmar l'esmentat pacte, Govern i el consell general van canviar la llei del territori i la del codi de l'administració per a poder declarar el projecte d'interès públic i tirar-ho endavant. Exposen també el riscos que comporta un laboratori d'aquest tipus i conclouen que l'assumpte "és excessivament tèrbol".

 

Etiquetes

Comentaris (57)

Trending