Sobrecost a les obres del Rosaleda i de la nova seu del COEX

La tercera fase de la rehabilitació de la nova seu del ministeri de Cultura s’encareix prop d’un 15% i la segona de l’edifici del servei de conservació de carreteres gairebé 100.000 euros

L'hotel Rosaleda, a Encamp
L'hotel Rosaleda, a Encamp

El cost final de les obres de l’hotel Rosaleda s’enfilarà més del previst. El Govern haurà de pagar uns 73.000 euros més pels imprevistos sorgits en la tercera fase de la rehabilitació de l’immoble. Situació similar s’ha produït amb les obres de construcció del nou edifici del COEX al costat de la rotonda est del túnel de les Dos Valires. En aquest cas, el sobrecost s’aproxima als 100.000 euros.

Pel que fa al Rosaleda, la tercera fase de les obres de conservació, posada en valor i rehabilitació es van adjudicar el juny del 2019 a la unió d’empreses formada per Cevalls i Locubsa. El cost, llavors, era proper als 490.000 euros.

Ara, però, el BOPA ha publicat una modificació del contracte aprovada la setmana passada en consell de ministres. En concret, suposa un pagament de 73.400 euros que no estaven previstos inicialment. Poc menys el 15% de sobrecost.

Situació similar s’ha donat amb una altra de les obres importants que estan en marxa actualment: la construcció de la nova seu del Servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX). Així, la segona fase del projecte que s’està realitzant al costat de la rotonda encampadana del túnel de les Dos Valires. Aquest projecte va ser adjudicada el novembre del 2018 per un import de 3,75 milions d’euros a l’empresa Progec.

Ara, però, les obres s’han acabat encarint. El Govern va aprovar la setmana passada una modificació del contracte que suposa un increment del cost. Prop de 97.000 euros, un 2,6% d’augment.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending