Sis mesos de retirada de carnet per al conductor del cotxe bolcat a la rotonda d’Anyós

Un dels dos ocupants del vehicle que estaven ingressats a l’UCI passa a planta després de patir un accident que podia haver estat un autèntic drama

-
-
El conductor del Seat Ibiza espanyol que es va accidentar la matinada de diumenge a tocar de la rotonda d’Anyós, a la carretera general CG-3 ha tingut com a principal sanció la retirada del permís de conduir durant sis mesos. L’home, un veí d’Organyà de 21 anys força vinculat al Principat, va donar positiu penal per poc en el control d’alcoholèmia que es va practicar després d’un sinistre que hauria pogut tenir un final molt més tràgic.

Al cotxe hi viatjaven cinc joves que havien acudit, tots ells, a la festa major d’Ansalonga. Circulaven en direcció a Andorra la Vella i, segons diverses fonts coneixedores del succés, ho feien a velocitat molt alta i fent com una mena d’eslàlom sense preveure que pel carril ascendent hi podria circular algun altre vehicle. Faltava una mica més d’un quart d’hora per les 5 de la matinada i, per sort o per desgràcia, va aparèixer un altre vehicle pel carril contrari. Aquest segon cotxe viatjava correctament.

Seria segons les fonts el Seat Ibiza qui anava embalat i derrapant. Per poder esquivar l’altre vehicle, el conductor hauria hagut de fer un cop de volant que li va fer perdre el control del cotxe, que va impactar contra un fanal de la via pública i va donar tres tombs de campana. El cotxe va quedar bolcat sobre un dels seus laterals. Els bombers van haver de tallar la carrosseria per poder treure els ocupants, el vehicle hauria quedat sinistre total.

El Seat Ibiza, que circulava a velocitat excessiva i fent eslàlom, va acabar picant contra un fanal en esquivar un vehicle que viatjava correctament en sentit contrari

El conductor es va fer algunes fuetades cervicals i un tall al cap que va necessitar d’uns pocs punts de sutura. La seva acompanyant en el lloc de copilot va sortir pràcticament indemne. I els tres passatgers que viatjaven en els seients posteriors van ser els que van sortir més malparats, segons les fonts sanitàries consultades. La noia que anava just darrere del seient del copilot hauria patit la fractura de la pelvis com a lesió més greu.

Mentrestant, els altres dos ocupants, dos nois residents al llindar de la majoria d’edat, van patir traumatismes toràcics que els van obligar a ingressar a la unitat de cures intensives. Malgrat que en cap moment es va témer per la seva vida, sí és cert que van ser els dos ferits de més gravetat. Un d’ells continua a l’UCI estabilitzat. L’altre avui mateix ha passat a planta després d’una sensible millora.

En el control d’alcoholèmia, el conductor va donar un índex de 0,83 grams d’alcohol per litres de sang. Aquest indicador li va valdre una detenció. El mateix diumenge va passar a disposició judicial. Segons fonts properes al cas, la Batllia va decidir retirar en un judici ràpid sis mesos el carnet de conduir a l’home. Aquesta decisió, però, té uns efectes molt limitats. 

Malgrat que físicament se li va comissar el carnet, en ser un conductor amb permís espanyol, n’hi haurà prou amb què el torni a tramitar davant la direcció nacional de trànsit espanyola al·legant, per exemple, la pèrdua del document. A Espanya podrà conduir amb normalitat. Una altra cosa és al Principat, si se l’enxampés conduint podria acabar havent d’ingressar al centre penitenciari.

Comentaris (4)

Trending