Si el cònsol d'Encamp no té temps de rebre els ciutadans (com passa) ara ja se'n saben els motius

Comentaris

Si el cònsol d\'Encamp no té temps de rebre els ciutadans (com passa) ara ja se\'n saben els motius
Si el cònsol d\'Encamp no té temps de rebre els ciutadans (com passa) ara ja se\'n saben els motius

Els encampadans que demanen poder veure el cònsol i no hi tenen accés perquè no té hores per rebre’ls ja saben ara quin pot ser un dels motius d’aquesta ocupada agenda. Així ho ha vingut a dir el conseller comunal de Liberals Independents Jordi Troguet. Els dos representants de la minoria liberal, Troguet i Maribel Lafoz, han denunciat aquest dijous “l’ètica” de Jordi Torres Arauz i han exigit al cònsol major que es dediqui de ple a la seva tasca institucional. “Hi ha un sentiment de descontentament i d’indignació” entre la ciutadania encampadana, ha dit Lafoz. Liberals descarta per ara demanar la dimissió del cònsol, però ho plantejaran si la situació -que el cònsol esmerci hores a la seva activitat professional privada en horari laboral al comú- es repeteix.

Torres Arauz és topògraf. I dimecres al matí va ser ‘caçat’ al centre d’Andorra la Vella participant en mesuraments. Durant bona part de la jornada matinal, el cònsol encampadà i un company de despatx van rodar per la zona del carrer Prat de la Creu i l’avinguda Meritxell en els espais confluents en la plaça de la Rotonda. El càrrec de cònsol no és legalment incompatible amb una altra feina però “qüestionem l’ètica d’unes accions que es van fer a les 11 del matí per un cònsol major de la parròquia d’Encamp”, ha explicat Troguet, que ha afegit que si la “primera autoritat (de la corporació) té hores lliures” que les dediqui a passejar per la parròquia, incloent-hi el Pas de la Casa, i veurà l’estat d’abandonament en què es troben alguns espais i serveis. “S’hi ha de dedicar a ple temps, que per això té una remuneració superior” a la resta d’integrants de la corporació.

El conseller de Ld’A I ha deixat clar que “és cert que no és il·legal però cal remarcar que són les 11 del matí”. I que després es donen casos, ni un ni dos, en què a “ciutadans de la parròquia se li ha denegat (poder visitar el cònsol) perquè estava fent una altra activitat”. I hi ha afegit: “No està complint la tasca per la qual la població el va escollir, el 58% que representa l’oposició creu que no és adequat.” Més encara, “té suficient feina al comú d’Encamp i a la parròquia d’Encamp per dedicar-s’hi a ple temps, a jornada complerta” perquè “pel salari que té” així hauria de ser. “Ha de ser conseqüent amb els seus actes” i “decidir” a què es vol dedicar, segons Troguet.

Maribel Lafoz ha assegurat que “hem estat receptors per part de la ciutadania encampadana de sentiments de descontentament i d’indignació. No sé si ajudats (aquests sentiments) per les informacions que han aparegut en relació a les activitats que havia dut a terme quan era cònsol l’actual cap de Govern”. La consellera ha incidit en el fet que no hi ha una prohibició de dur a terme la tasca privada que estava duent a la pràctica Torres Arauz quan va ser ‘descobert’. 

Que una altra cosa seria si hi hagués un conflicte d’interessos o altres “incompatibilitats que estan recollides al Codi Penal”. Un tema és el legal, ha vingut a dir Lafoz, “i una altra cosa és l’ètica”. En aquest sentit, i com a representant que Lafoz havia estat en institucions com el GRECO, la consellera liberal ha explicat que “hi ha organismes que fa temps que demanen a Andorra que s’ajusti a uns codis d’ètica. Potser la majoria actual (al Consell General) ho ha volgut impulsar però no ha acabat de sortir (una legislació que reguli les incompatibilitats). Si depengués estrictament de nosaltres faria dies que estaria sobre la taula”. Lafoz ha reclamat “persones èticament responsables i dignes del càrrec que ostenten”.

Firmat el conveni per cedir els terrenys per a l'heliport

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, juntament amb el ministre d’Ordenament Territorial, el també encampadà Jordi Torres Falcó, han signat aquesta tarda el conveni pel qual la corporació encampadana cedeix al Govern els terrenys escollits per bastir-hi l’heliport nacional, a la zona de les Tresoles. Es tracta, tal com han posat en relleu tant el ministre com el cònsol major del “primer pas" per començar a donar forma al projecte. De fet, la setmana que ve el Govern licitarà l'equip multidisciplinari que ha de fer els estudis complementaris sobre la futura infraestructura. Un cop l'executiu disposi dels terrenys necessaris per a l'heliport nacional, per a la qual cosa s'haurà de fer un pla especial, es farà la urbanització de la zona que tal com ha comentat el titular d'Ordenament Territorial tindrà un cost de 2 milions d'euros. La previsió és que el 2019 ja pugui estar en funcionament.

Amb informació i imatges de l'agència ANA

Comentaris

Trending