“S’ha renunciat a la partida aprovada d’aquest any però no a la prevista de cara a l’any que ve”

El comitè d’empresa del SAAS fa un comunicat intern per mirar de calmar els ànims tot recordant que s’ha aconseguit que es pagui el 100% en cas de baixa per la Covid-19 i que s’abonin hores extra

-
-
El comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha emès un nou comunicat, en aquest cas només intern, per intentar calmar els ànims a l’hospital després que s’anunciés que s’havia renunciat a una partida pressupostada per aquest 2020 de mig milió d’euros i destinada a diverses millores professionals, entre les quals moltes de salarials. El comitè remarca que la renúncia és manté, però no pas per sempre, sinó sols perquè aquest any no estarà disponible el conveni col·lectiu que havia de fer possibles els increments de sou. També es destaca que només hi ha un “canvi de temporalitat”. Tanmateix, el comitè ressalta les millores assolides arran de l’episodi del coronavirus.

Amb un to similar a l’emprat en el comunicat fet públic dimarts, però mirant de ser més pedagògic, el comitè remarca que hi havia en el pressupost del SAAS per aquest 2020 una partida de 500.000 per desenvolupar el conveni col·lectiu. “Aquest conveni està en fase de negociació i vista la situació actual, és molt difícil que pugui estar enllestit abans del desembre del 2020. És per aquest motiu que creiem que els diners pressupostats estan millor a disposició de la direcció que no a l’espera de millores que ara mateix no es poden aplicar”, remarca la comunicació.

Les converses es mantindran i tan bon punt el conveni estigui tancat s’haurà de poder aplicar. “Així doncs, és per aquest motiu que s’ha renunciat a la partida aprovada d’aquest any però no a la prevista de cara a l’any que ve”, ressalta el comitè d’empresa que tot seguit destaca la tasca que com a representants dels treballadors fan, acollin demandes del personal que han acabat siguen ateses per la direcció. I es posa l’exemple del fet de “pagar el 100% al personal que està de baixa per malaltia de Covid-19 així com la gent que es troba confinada” i la “retribució d’hores extra”, que es posa de relleu que en tots dos casos és sols aplicable al personal del SAAS.

I encara es remarca altres consecucions ja que amb la finalitat que la capacitat d’ingressos dels treballadors del SAAS es veiés minvada, la direcció de la parapública hauria avançat “els diners del salari del personal que estava de baixa i que no s’havia tramitat correctament, i posteriorment es regularitza amb la CASS”. També s’ofereix la “possibilitat de gaudir de les vacances programades durant el confinament en un altre període de l’any en curs”. Tot remarcant que la renúncia al mig milió d’euros suposadament és “un canvi de temporalitat donada la situació actual”, els membres del comitè d’empresa, que deixen clar que “han estat i sempre estaran a disposició vostra”, asseguren que “continuaran amb les mesures que es van acordar” perquè aquest acord va ser producte del resultat d’una votació en el sí d’una assemblea de professionals del SAAS.

Comentaris (2)

Trending