Sergi González serà el número 2 de Dolors Carmona al PS d’Andorra la Vella

Pere Baró o Everest Vilaginés també formaran part d’una candidatura on es mantindrà l’actual consellera de la minoria socialdemòcrata Lídia Samarra

-
-
El dietista i especialista en aromatització Sergi González Camacho serà, si no canvien les coses des d’ara i fins al dia 28, el número 2 de Dolors Carmona en la candidatura que el Partit Socialdemòcrata (PS) presentarà en les comunals d’Andorra la Vella. La formació socialdemòcrata treballa en l’elaboració d’una llista paritària tant a nivell de sexe com, a poder ser gairebé, d’edat.

González, fundador el 2010 de l’empresa Alpematic, que es dedica a l’aromatització i la neutralització dels olors, ja va ser el número 4 en la llista comunal del PS de fa quatre anys. I en les darreres eleccions generals anava de suplent en la candidatura nacional de la formació. Ara faria un pas més en una candidatura on, en principi, es mantindrà l’actual consellera de la minoria socialdemòcrata Lídia Samarra.

Tampoc no hi ha dubte que seran a la llista dues persones amb molta implicació al partit. D’una banda, el fins no pas massa mesos líders dels joves socialdemòcrates i actual secretari d’organització del PS Pere Baró, que va ser suplent de la llista que d’Acord va presentar a la capital. De l’altra, Everest Vilaginés, que ocupava el setè lloc en la candidatura del 2015 i que ara està en el nucli dur de la formació.

Socialdemocràcia contra tots

En principi, és més que probable que el PS hagi d’enfrontar-se a una sola llista que aglutinaria tota la resta de les sensibilitats ideològiques que es mouen a Andorra la Vella, excepte terceravia, que hauria de procurar de presentar la que seria la tercera candidatura a la capital. L’actual cònsol major, Conxita Marsol, intenta aglutinar tants espectres ideològics com pot. Actualment estaria negociant amb Jordi Minguillón, actualment a la minoria liberal comunal, la incorporació de la Coalició d’Independents a la plataforma que segurament s’anomenarà Sumem per Andorra la Vella i que estarà liderada per DA i Marsol. 

La cònsol actual té diverses alternatives per acompanyar-la en el segon lloc. El conseller de Medi Ambient, David Astrié, està molt ben posicionat, encara que tampoc es pot obviar dos membres més de l’actual majoria comunal: el responsable d’Esports i Participació Ciutadana, Alain Cabanes, o el cònsol menor, Miquel Canturri, que quan semblava que volia deixar la vida política ara no faria un lleig a repetir al segon lloc.

Comentaris (3)

Trending