SDP constata amb els comerciants de Riberaygua i Travesseres la baixada de vendes

Roig aprofita la trobada per aprofundir en qüestions cabdals per revertir la situació del petit i mitjà comerç com ara la diversificació de l’economia i la necessitat d’obrir-se al comerç electrònic

-
-
Als carrers hi ha més gent, sí, però els calaixos de les botigues continuen igual de buits o més encara. Aquesta és una de les constatacions que han pogut fer el cap de la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, i el número 1 de la territorial d’Andorra la Vella, Àngel Dalmau, després de reunir-se amb una nodrida representació de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres.

Roig i Dalmau han obert la reunió analitzant la situació actual del petit i mitjà comerç d’Andorra, fent referència a declaracions de Miquel Armengol, president de la Cambra de Comerç, en què deia que el comerç experimenta avui una caiguda dels nivells d’activitat que l’aboca a assolir els pitjors resultats en termes de negoci dels darrers tres anys. Els assistents a la reunió haurien corroborat aquesta dada i han explicat que, tot i notar-se un increment generalitzat de gent al carrer, aquest increment no es reflectia a les vendes. 

El candidat progressista a cap de Govern ha continuat explicant la proposta de país que planteja la formació progressista, “una proposta de país amb un altíssim compromís social, compromesa amb els drets de les persones i amb el seu benestar; una proposta inequívocament progressista, moderna i adaptada als nous temps, amb una economia forta al servei de les persones i la seva felicitat; una proposta positivament europea, amb vocació d’avançar en la negociació d’un acord d’associació amb la UE avantatjós per als empresaris, joves i la banca nacional”. Josep Roig va aprofitar per aprofundir en algunes qüestions cabdals per aconseguir revertir la situació del petit i mitjà comerç, com ara la diversificació de l’economia i la necessitat d’obrir-se al comerç electrònic per incrementar el volum de vendes. 

Així mateix, també va aprofitar per compartir amb els assistents l’impacte d’iniciatives impulsades per Andorra Turisme com el Cirque du Soleil. En aquest punt, Josep Roig ha comentat la necessitat de canviar el model, argumentant que el model actual s’ha limitat a una simple contractació d’espectacles per incrementar el volum de visitants, sense que això hagués tingut l’impacte positiu esperat en un increment del volum de vendes. El candidat d’SDP ha valorat com a positiu que es vinculés el nom d’Andorra al de projectes com el del Cirque du Soleil, però ha explicat que el veritable canvi de model ha de consistir en afavorir que aquests projectes puguin obrir i establir les seves dependències administratives, professionals i formatives per al continent europeu al país amb permanència. Josep Roig ha afegit que del que es tracta és d’afavorir l’economia productiva del país, de crear nous llocs de treball i oportunitats de negoci, i de fer que iniciatives com la del Cirque du Soleil acabin esdevenint projectes que donin força i vida a Andorra els 365 dies de l’any, i no només el mes de juliol. 

Finalment Àngel Dalmau ha exposat a l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres la necessitat per al futur del petit i mitjà comerç del país de mantenir el nivell de seguretat ciutadana de què Andorra sempre ha gaudit; de progressar cap a un país més ben endreçat, sobretot pel que fa a la mobilitat; i de tenir uns carrers molt més nets del que avui ho estan, reconeixent que aquesta és una qüestió d’àmbit comunal sobre la qual cal incidir.

Comentaris

Trending