Sant Julià acabarà amb el coll d'ampolla de l'inici de la carretera de Nagol

El comú aprovarà aquest dilluns les obres d'eixamplament

Una caseta a la zona on s'han de fer les obres d'eixamplament.
Una caseta a la zona on s'han de fer les obres d'eixamplament.
El comú de Sant Julià de Lòria aprovarà en la seva sessió d'aquest dilluns a la tarda, l'eixamplament de la carretera de Nagol en el seu inici, a l'avinguda Verge de Canòlich. Actualment és un pas molt estret amb dos sentits de circulació. La capella de Sant Bartomeu a una banda, i els edificis de l'altra han obligat a buscar una solució alternativa per a ampliar la calçada.

Davant la impossibilitat de fer l'eixamplament per l'actual traçat, l'única opció passa per utilitzar una part de l'actual aparcament del Camp Gran. Així, la part més estreta de l'inici de la carretera de Nagol fins després de la capella de Sant Bartomeu seria de sentit únic (pujada) els vehicles que circulin en sentit Sant Julià de Lòria entraran per l'aparcament i sortiran a l'avinguda Verge de Canòlich, enfront del concessionari de vehicles Volvo. Per aquest motiu es va traslladar la parada de clípol que hi havia a l'avinguda Rocafort.

Aquest és un projecte que fa anys que s'arrossega pels despatxos del comú però l'augment de vehicles ha obligat a posar fil a l'agulla perquè la població a Nagol i a Certers ha crescut força els darrers anys i amb ella el trànsit. La construcció d'uns edificis a Nagol ha fet créixer també les últimes setmanes el trànsit de camions.

L'aparcament del Camp Gran és de propietat privada i l'objectiu és construir edificis. Ja es van fer, en el seu moment, uns estudis geològics i ara l'espai que s'utilitzarà pel trànsit de vehicles forma part de la cessió obligatòria de terreny per part de la propietat en virtut de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme.

Comentaris

Trending