Dos dels residents del Cedre asimptomàtics que han donat positiu de Covid estaven vacunats

Les deteccions s’han fet en el marc dels cribratges setmanals i han obligat, de moment, a suspendre tota interacció entre els usuaris de la segona planta del centre i els seus familiars; per els contagis diagnosticats afecten tres interns i un professional

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

Tres residents del Cedre, dos dels quals degudament vacunats segons el ministeri de Salut i el tercer que feia poc que havia superat la malaltia, han donat positiu de Covid les darreres hores i estan obligant a fer més proves a interns i personal del centre sociosanitari. La detecció dels tres malalts, asimptomàtics, s’ha dut a terme en el marc del cribratge setmanal que per protocol es fa a tots els usuaris del centre. D’entrada es va localitzar un resident positiu i iniciat el circuit pertinent se’n van localitzar dos més a la mateixa planta. Un treballador també ha donat positiu.

Tots tres interns, seguint els protocols establerts, i malgrat ser asimptomàtics, han estat traslladats a la planta Covid de l'hospital per no haver d'habilitar l'espai que també s'ha activat alguns cops a la residència. Alhora, s’han activats, segons fonts properes al centre que no han pogut aclarir si els infectats havien passat ja la malaltia i havien estat vacunats degudament o no, totes les mesures i protocols de seguretat escaients a l’efecte. Les famílies dels usuaris han estat informades, així com el ministeri i tots els organismes implicats en la matèria.

A més, i mentre s’aclareix la situació i s’obtenen els resultats de les proves realitzades a tots els interns i professionals sanitaris i d’altra naturalesa que treballen al Cedre, s’han restringit les interaccions entre els usuaris de la segona planta, que inicialment seria on feien vida els tres interns contagiats, i els seus familiars. En la mateixa planta també hi treballa un sanitari que ha resultat positiu i que no havia estat vacunat perquè havia passat la malaltia.

La vacunació no garanteix no infectar-se. El que fa és que la persona que ha estat degudament inoculada, en cas d'un nou contagi, tingui uns efectes de la malaltia molt més lleus, com seria ara mateix el cas. Ara, amb tot i a priori, suposadament continua sent contagiadora, amb la qual cosa cal continuar adoptant mesures de prevenció.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending