Tornen a pujar els casos actius de Covid després del diagnòstic de mig centenar de nous contagis

Hi ha un pacient més ingressat a l’UCI de l’hospital mentre que es tornen a reduir les classes que estan en vigilància activa

La pressió hospitalària s'ha reduït, però malauradament en part ha estat per un parell de defuncions.
La pressió hospitalària s'ha reduït, però malauradament en part ha estat per un parell de defuncions. ALTAVEU

Després d’uns dies de caiguda sostinguda de malalts actius de coronavirus, aquesta tendència s’ha frenat aquest dissabte, tot i que, d’entrada, no és un factor preocupant. El nombre de contagiats actius es manté per sota dels sis-cents, una xifra que feia temps que no es tenia, però ha passat de 560 a 581 després del diagnòstic, les darreres 24 hores de 52 casos nous.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 7.288 persones –6.430 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 78, de les quals una tercera part aproximadament (25) s’han donat en aquesta segona onada que s’allarga.

Com s’ha dit, hi ha 581 casos actius, quan divendres eren 560 (per tant, les darreres hores s’han donat trenta-una altes). La pressió hospitalària es manté força estable. Això sí, hi ha un pacient més a l’UCI: quinze persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i tres a l’UCI (un dels quals requereixen ventilació mecànica). A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 16 aules estan sota vigilància activa –7 total i 9 parcial– i 44 en vigilància passiva. Pel que fa a aquelles classes que estan sotmeses a algun tipus de control actiu, hi ha una reducció de tres. N’hi ha una menys de confinada total i dues que tenien alguns dels seus integrants aïllats que han deixat de tenir-los.

Etiquetes

Comentaris

Trending