L’‘stop lab’ de Sant Julià obre amb un degoteig constant de ciutadans

La instal·lació farà les proves de detecció de la Covid-19 durant aquest cap de setmana a l'antiga gasolinera de Cal Jaumet, al centre de la parròquia

Una infermera a l'‘stop lab’ de Sant Julià aquest dissabte.
Una infermera a l'‘stop lab’ de Sant Julià aquest dissabte. Comú de Sant Julià de Lòria

L'‘stop lab’ mòbil s'ha posat en marxa aquest dissabte a les vuit del matí a l'antiga gasolinera de Cal Jaumet, al centre de la parròquia de Sant Julià de Lòria. El degoteig de ciutadans que es volien fer la prova TMA de detecció de la Covid-19, haven demanat cita prèvia per telèfon, ha estat constant.

 

És la sisena ubicació de l'‘stop lab’ que des de principis del mes d'octubre ha passat per Encamp, Escaldes-Engordany, la Massana, Santa Coloma i el Pas de la Casa. Tant des del Govern com des del comú de Sant Julià de Lòria es recorda que cal demanar cita prèvia per poder anar a fer-se la prova.  Així, s’ha de trucar al telèfon 821 955.

L'horari per fer les proves és de 8h a 13h i de 14h a 20h. L'entrada es fa per l'avinguda Francesc Cairat. L’'stop lab' (laboratori mòbil), que consisteix en dues furgonetes equipades de la Creu Roja, voltarà pel país en funció de les necessitats de cada poble o parròquia. Té capacitat per realitzar entre 120 i 150 tests diaris.

L'objectiu de les proves, consisteix en ser ràpid i àgil, sobretot si es donen casos positius, per tal d'aïllar-los com més aviat millor, així com als seus contactes. Si al cap de 48 hores no s'ha rebut cap resposta, s'entén que el resultat de la prova és negatiu. Al laboratori treballen fins a divuit persones.

EnVWZMHXIAYfMR2
L'‘stop lab’ abans de la seva obertura

 

Etiquetes

Comentaris

Trending