Les sospites de contagi desborden la plaça de Braus amb un miler de proves diagnòstiques

Els molts casos que estan apareixent al tomb de l’activitat escolar dispara el nombre de persones que acudeixen a fer-se TMA i tests d’antígens a l’antiga plaça de braus, amb una capacitat clarament superada; les darreres 36 hores s’han notificat més de 350 casos nous

Cua a mig matí per fer-se una prova diagnòstica.
Cua a mig matí per fer-se una prova diagnòstica. Toni Solanelles

El centre de proves diagnòstiques, l’‘stop lab’ habilitat a l’antiga plaça de Braus davant de l’edifici administratiu de Govern, està clarament superat. Desbordat. Des de primera hora del matí desenes de persones, alguns centenars ja, s’han acosat al lloc per realitzar-se TMA o tests d’antígens per confirmar o descartar l’emmalaltiment. Hi ha sospites de contagis o contactes estrets amb positius que fa que s’acudeixi a l’‘stop lab’. S'han fet un miler de proves aquest dimecres sols.

La gratuïtat de les proves fixada de nou a partir d’aquest dimecres i, sobretot, el fet que no calgui cita prèvia -tot i que s'ha reclamat que és millor fer-ho per evitar llargues esperes, que han arribat a superar l'hora en alguns moments- per acudir a fer-se les proves de detecció del coronavirus han fet superar qualsevol previsió. En part, segons que han explicat fonts coneixedores del funcionament del dispositiu, l’alta activitat al centre de diagnòstic es deu al fet que hi ha molta positivitat al tomb dels centres escolars. I això porta els infants i adolescents, però també als seus familiars més directes, a fer-se proves.

stop lab
Ciutadans fent cua a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

Les darreres hores hauran deixat un dels balanços de nous casos positius més elevat de tota la pandèmia. Tot i que les xifres no són oficials, en les darreres 36 hores s’hauran notificat més de 350 nous casos. Aquest dimarts, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va reportar 70 casos notificats dilluns, el dia amb menys incidència de la setmana per una qüestió logística. Aquest dimarts, però, s’haurien confirmat molt més de dos-cents casos, que són els que s’haurien d’anunciar avui.

I el degoteig de nous contagis notificats no s’atura, amb una Oficina Covid desbordada i sense capacitat de poder fer els seguiments i, en conseqüència, un filtre que s’escapa tot incrementant la possibilitat de noves infeccions que, sortosament, no es tradueixen com passava fa uns mesos, en ingressos hospitalaris sovintejats. Per sort, la immensa majoria dels casos que es detecten són asimptomàtics o amb una clínica força baixa.

DESMAIS

La tensió és tan elevada i l’espera relativament també, que des que el centre de proves s’ha posat en marxa aquest matí ja hi ha hagut dues persones d’edat avançada que feien cua que han caigut rodones producte, en principi, de desmais que no haurien de tenir grans conseqüències. Almenys per a un dels casos s’ha hagut de desplaçar una ambulància fins al lloc per atendre la persona que ha patit l’esglai.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending