Seixanta mil euros en aplicacions informàtiques per poder ‘rastrejar’ el coronavirus

Tècniques d’Avantguarda ha desenvolupat i implementat l’eina Pandemius per al seguiment de la Covid-19, un programari que fa unes quantes setmanes que està en funcionament

Porta d'accés a l'Oficina Covid, ubicada a l'edifici de les Columnes de l'avinguda Tarragona, l'històrica seu de la Batllia.
Porta d'accés a l'Oficina Covid, ubicada a l'edifici de les Columnes de l'avinguda Tarragona, l'històrica seu de la Batllia. Toni Solanelles

El ministeri de Salut inverteix 60.000 euros en xifres rodones en un parell de solucions tecnològiques per fer el seguiment del coronavirus. Les dues aplicacions majoritàriament les usarà l’oficina Covid, encara que també altres departaments de l’administració, aparentment, les podran utilitzar. La més destacada l’ha desenvolupat i implementat la firma Tècniques d’Avantguarda.

En aquest cas es tracta de l’aplicació informàtica Pandemius, que fa unes quantes setmanes que és operativa i que permet fer un control, un seguiment, dels casos i els seus contactes. Per dir-ho clar: substitueix els llistats de paper que fins fa no massa eren l’eina fonamental, juntament amb l’Excel, que tenien els rastrejadors.

S’ha contractat l’esmentada empresa per la via directa i la modalitat d’emergència per un import de 46.912,15 euros. El termini d’execució: des de l’inici de la pandèmia fins al 31-12-2020, prorrogable, amb l’acord previ del Govern, en funció de les necessitats del servei durant la crisi sanitària causada pel SARS-CoV-2.

D’altra banda, Serveis i Sistemes Gràfics 2007 SL es farà càrrec del sistema de registre i anàlisi de proves de tests d’antígens i altres millores en el marc de la lluita contra la pandèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, també encomanat pel ministeri de Salut per la via directa i la modalitat d’emergència. El preu són 13.877,32 euros i com en el cas anterior l’encàrrec és des de l’esclat de la crisi sanitària i fins que l’eina sigui d’utilitat.

Comentaris (1)

Trending