Satisfacció entre els tècnics del transport sanitari per l’elecció d’un nou coordinador

El SAAS tria Miguel Ángel Marín Linares per ocupar el càrrec que durant molts anys va desenvolupar Xavier Bertran, convidat a plegar per la direcció del servei d’Urgències

Miguel Ángel Marín en la foto petita, al costat de dos 'aparells' (helicòpter i vehicle d'intervenció ràpida) del transport sanitari.
Miguel Ángel Marín en la foto petita, al costat de dos 'aparells' (helicòpter i vehicle d'intervenció ràpida) del transport sanitari. SAAS

L’elecció de Miguel Ángel Marín Linares com a nou coordinador dels tècnics del transport sanitari ha estat molt ben rebuda pels seus companys de professió. Es tracta d’un professional del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) de llarga trajectòria en el món del transport mèdic que haurà d’agafar el relleu de Xavier Bertran, que històricament havia ocupat el càrrec i que a mitjan maig va ser convidat a plegar per la direcció del servei d’Urgències de l’hospital.

Marín, encampadà de 45 anys, fa molts anys que es dedica a la professió i té molt bona sintonia, generalment, amb el conjunt de professionals del sector, fonts dels quals han assegurat que la tasca que se li encomana no és fàcil i que cal que tots els involucrats li facilitin també la feina perquè ‘cremar-se’ en el lloc que haurà de desenvolupar no és gaire complicat.

Una part dels integrants del SUM, amb Xavier Bertran i Marcos Gutiérrez (segon i tercer per l'esquerra) de costat.

Relacionat

Terratrèmol al transport sanitari del SUM: fulminat el coordinador

Del nou coordinador de tècnics de transport sanitari, que exerceix formalment des del 7 de juliol després que un dia abans es resolgués el concurs que s’havia posat en marxa a mitjan juny, se’n destaca, entre altres coses, l’experiència d’anys al servei i la mà esquerra que sempre hauria demostrat tant amb els companys com davant situacions no sempre fàcils de gestionar.

S’espera que l’arribada del nou coordinador, un home que té el reconeixement de la professió, porti una pacificació en el transport sanitari

Les fonts consultades han explicat que es tracta d’una de les persones més veteranes en la professió al Principat, amb la titulació deguda i el reconeixement generalitzat dels companys. També es ressalta que des de fa temps que forma part de l’associació de tècnics formalment constituïda al país (Atesand), que busca el reconeixement de la professió. S’espera que la seva arribada al capdavant de la coordinació dels tècnics pacifiqui un clima laboral que en certs moments s’havia enrarit.

De fet, això darrer també és un dels objectius del director del servei d’Urgències, Marcos Gutiérrez, que després d’una profunda reflexió va comunicar el 19 de maig a Xavier Bertran que era l’hora que fes un pas al costat, si l’acceptava, o una sortida forçada de la feina si no s'avenia renunciar a la coordinació dels tècnics del transport sanitari. Bertran es va avenir finalment a mantenir-se com a tècnic ras i acceptar les noves directrius.

Comentaris (7)

Trending