Salut vacunarà a partir d’ara en funció de l’ordre de registre per evitar poder ‘triar’ vaccí

Les 3.000 segones vacunes d’AstraZeneca enviades per França aterren al Principat com a preludi de l’arribada, en els propers dies o setmanes, de vials de diverses farmacèutiques

El centre d'administració de vacunes roman ara aturat.
El centre d'administració de vacunes roman ara aturat. Toni Solanelles

“La vacuna no es pot triar.” Així ho ha tornat a insistir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en ser demanat per l’acceleració de nous inscrits al registre per vacunar-se. De fet, segons el titular ministerial, una vegada s’obri la vacunació a la població en general, i a banda de donar prioritat a les persones amb discapacitat, el criteri “serà per ordre de registre” per evitar que es pugui escollir la vacuna amb la qual se serà inoculat.

Aquest dimecres han arribat al Principat les 3.000 dosis d’AstraZeneca que França s’havia compromès a enviar (prèviament n’havia enviat 3.000 més), però que ja tenen destinatari. En properes dates, sense que s’hagi especificat ni quan ni quina, han d’arribar més vials de diferents farmacèutiques. Per tant, el vaccí que s’inoculi “serà variat i no sabrem mai” quin s’injecta, perquè, a més a més, “vacunarem simultàniament”.

Martínez Benazet ha tornat a destacar que hores d’ara allò realment important i destacat a nivell científic, transcendent, és que hi hagi disponibilitat de tantes vacunes, en el sentit no de quantitat de vials, que encara fan curt a nivell mundial, sinó que diverses farmacèutiques han desenvolupa en temps rècord fàrmacs que són efectius i segurs per combatre la Covid.

Fins ara s’han administrat al país 28.602 dosis, que encara majoritàriament són primera vacunació per a molts dels inoculats. Avui el centre d’administració de vacunes a l’antiga plaça de braus s’ha mantingut obert, almenys unes hores, per injectar alguns romanents de vacunes que havien quedat i que, òbviament, no es podien perdre.

Comentaris (16)

Trending