Salut reconeix que estem “en un moment molt crític” de la pandèmia

Martínez Benazet insisteix en què la soca del coronavirus dominant al país ja és la britànica, que és “més agressiva i simptomàtica”, i demana molta prudència davant les vacances de Pasqua

Joan Martínez-Benazet just abans de la compareixença d'aquest dilluns.
Joan Martínez-Benazet just abans de la compareixença d'aquest dilluns. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut que estem “en un moment molt crític” de la pandèmia atès que vénen dies -les vacances de Pasqua- en què la ciutadania sol incrementar les interaccions socials i paral·lelament hi ha un increment de contagis producte del domini que té al Principat la soca britànica del coronavirus, que és “més agressiva i simptomàtica”. Martínez Benazet ha fet una crida a la prudència en els propers moviments per Setmana Santa.

El titular de Salut ha reportat 38 nous positius derivats dels cribratges de diumenge, que solen ser inferiors a la de la resta de dies de la setmana. Martínez Benazet ha afirmat que aquests 38 nous contagis no poden ser cap referència, perquè és una xifra més baixa que la mitjana real. El ministre ha explicat que l’índex de reproducció (R0) es manté en una xifra alta (1,24). “Estem en un moment molt delicat”, ha insistit el ministre, que ha remarcat que els casos que s’estan reportant són més greus tot i que, ara per ara, la pressió hospitalària es manté estable.

El ministre demana “que no es barregin bombolles socials” i ha deixa clar que “em preocupen moltíssim els contactes i els viatges”

Aquest migdia, 529 persones estan oficialment malaltes de coronavirus al Principat, de les quals disset estan ingressades a planta i vuit més, set de les quals amb necessitat de ventilació mecànica, hospitalitzades a la unitat d’intensius. Des de l’inici de la pandèmia s’han detectat 11.888 casos positius i s’han donat 11.244 altes. Tot i estar en vacances escolars, hi ha dotze aules confinades totalment i divuit més amb algun dels seus integrants aïllats. Hores d’ara es donen per estabilitzats els brots d’Arinsal i el Tarter.

El ministre, durant la compareixença d’aquest migdia, ha mostrat la seva preocupació pel repunt de la malaltia al Principat, que també s’ha donat a França i comença a Espanya. “Molta prudència”, ha afirmat Martínez Benazet davant els propers dies i setmanes, que en altres condicions seria habitual viatjar o tenir contacte amb persones que no són del nucli habitual. Per això el ministre ha demana “que no es barregin bombolles socials”. El titular de Salut ha deixat clar que “em preocupen moltíssim els contactes i els viatges”.

Martínez Benazet ha estat molt crític amb aquells països que estan fomentant que la ciutadania es mogui. “És un error a Europa que es permeti massa mobilitat”, ha remarcat el responsable ministerial, que no ha volgut entrar massa en la qüestió de l’equiparació amb Catalunya i els continus canvis de criteri que hi està havent els darrers dies. El ministre ha demanat “criteris clars, que són els basats en criteris sanitaris”.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending