Salut preveu 9.000 dosis de la vacuna contra la grip aquest hivern

Després de deixar desert un primer concurs per a l’adquisició dels injectables, ara ha posat en marxa un segon procés per la via d’urgència i estima pagar 9,5 euros per dosi

Administració d'una vacuna contra la grip.
Administració d'una vacuna contra la grip. ARXIU / SFGA

El ministeri de Salut preveu adquirir, davant la campanya estacional de la grip, aquest hivern, fins a 9.000 dosis de la vacuna. Cinquanta serien per a infants menors de 24 mesos i tota la resta -8.950 per tant- per a persones de més de dos anys. És a dir, per la immensa majoria de la població a la qual escaigui vacunar-se pel motiu que sigui o que considera que es vol administrar dit fàrmac.

Després de deixar desert una primera convocatòria del concurs per a l’adquisició de les vacunes, ara el departament liderat per Helena Mas ha tornat a endegar un procediment amb abast internacional i per la modalitat urgent. La vacuna que es pretén comprar és l’antigripal tetravalent inactivada i el subministrador s’ha d’assegurar que la vacuna sigui la recomanada per l’OMS per a la temporada 2023-2024 en l’hemisferi nord, tant si es tracta d’una vacuna a partir d’ous, cel·lular o recombinant.

Evidentment, la vacuna també ha d’estar autoritzada a la Unió Europea. Altres requisits que l’administració exigeix a l’empresa que vulgui presentar ofertes és tenir disponible i poder lliurar al centre distribuïdor -la farmàcia Roser Miró- el total de les dosis estimades com a necessàries per la campanya de vacunació 2023-2024 abans de l’inici de la campanya de vacunació, és a dir, entre l’11 de setembre i el 13 d’octubre del 2023. I subministrar, en les mateixes condicions, totes les dosis necessàries, assegurant la disposició immediata d’un mínim d’un 20% més de vacunes del consum estimat per la campanya 2023-2024.

Més exigències són el fet de poder reposar sense cost les vacunes en què s’hagi produït un trencament de la cadena del fred que obligui a rebutjar-les. El subministrador també ha d’assumir el cost derivat de la destrucció o el retorn de les vacunes rebutjades. I presentar la vacuna amb xeringa precarregada. Finalment, cal lliurar les vacunes amb una caducitat no inferior a nou mesos. L’estimació del Govern és abonar 9,5 euros per cada vacuna. Això voldria dir comprometre una despesa global de 85.500 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending