Salut notifica 52 casos més de Covid

La taxa de letalitat és d'1,1 des de l'inici de la pandèmia i de 0,4 en la segona onada, i hii ha 34 aules en vigilància activa

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa. SFGA

El ministeri de Salut ha informat de 52 casos de Covid-19 en les últimes 24 hores. Els casos totals des de l'inici de la pandèmia són 6.842 i 5.984 corresponen a la segona onada. Hi ha 778 casos actius. A l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 25 pacients, cinc d'ells a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i dos amb ventilació mecànica. Aquests dos pacients intubats estan en fase d'extubació, segons ha dit el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. A planta hi ha hagut dos nous ingressos.

La pressió sanitària està baixant. “Hem anat aconseguint baixar progressivament el nombre de pacients a la UCI i sobretot els que necessiten ventilació mecànica. Actualment només en queden dos, i tots dos evolucionen lenta però favorablement”, ha subratllat el ministre, qui ha recordat que aquesta unitat va arribar a estar a un 25% d'ocupació i “ara està en aquestes xifres molt més baixes”. La xifra de recuperats arriba a 5.988 amb 48 en les últimes hores.

La taxa de letalitat és d'1,1 des de l'inici de la pandèmia i de 0,4 en la segona onada. Hi ha 34 aules en vigilància activa, nou confinades totalment i 25 de manera parcial. La taxa de reproducció se situa en el 0.96. Martínez Benazet ha recordat que en el cribratge al sistema educatiu amb test d'antigen es van fer 914 tests en els tres primers dies, quatre dels quals han donat positiu. Pel que fa a l'Stop Lab d'Ordino que es va posar en marxa el diumenge passat s'han efectuat 285 proves.

Ha explicat també que el Govern ha aprovat el decret que regula l’accés als allotjaments turístics durant la temporada d’hivern. S'estableix l’obligació de presentar una prova diagnòstica PCR o TMA negativa a tots els turistes que pernoctin durant tres nits o més. El decret fixa l'obligació de presentar PCR realitzada en les 72 h prèvies a tots els que pernoctin més de tres dies,  excepte els menors de sis anys i turistes d'Espanya, França, Portugal, i països catalogats com a verds.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending