Salut nega que hi hagi col·lapses entre els metges referents o a Urgències

Martínez Benazet sí que admet que hi ha “una mica més de pressió” entre els pediatres, que han de resoldre molts dubtes sobre la Covid i els infants, i també amb les permanències mèdiques

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la seva intervenció al Consell General.
El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la seva intervenció al Consell General. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat aquesta tarda davant el Consell General que “no hi ha cap col·lapse ni al metge referent ni a Urgències”. El titular ministerial sí que ha reconegut que hi ha “una mica més de pressió” entre els pediatres, pels petits dubtes que sorgeixen entre els símptomes de la Covid i la seva afectació als infants, i en les permanències mèdiques, per a les quals hi ha pocs professionals disponibles.

Aquesta ha estat una de les consideracions que ha fet el responsable de Salut en relació amb una pregunta que li ha fet la parlamentària de Terceravia Carine Montaner durant la sessió de control al Govern en relació a l’existència d’un pla de xoc antiCovid que podria comportar un confinament total abans de la temporada hivernal. Tant Martínez Benazet com el cap de Govern, Xavier Espot, han negat en tres ocasions que existeixi aquest pla de xoc. Sí que han explicat, però, que s’està treballant en mesures diverses i en diferents escenaris possibles, “des de la liberalitat total que hi havia abans de la pandèmia fins al confinament total”, ha dit el màxim responsable de l’executiu, que ha assegurat que tot va en funció de la variable epidemiològica i de la incidència del virus en els propers dies, setmanes o fins i tot mesos.

Martínez Benazet ha tornat a insistir en la necessitat de mantenir distància social i reduir al màxim les relacions i ha justificat les restriccions dictades als bars i restaurants tot i recordant que són limitacions imposades per a quinze dies tot esperant que la taxa de reproducció del coronavirus es redueixi tant com sigui possible. I a poder ser, per sota del l’1. En tot cas, el ministre, que ha defensat que hi ha uns protocols clars i concisos, ha deixat clar que es pretén modificar per alleugerir, si es pot, algunes de les restriccions. Però també ha deixat clar que ara per ara no es tornarà a l’escenari previ a l’hagut abans de dilluns de la setmana passada.

Comentaris (4)

Trending