Salut Mental assumeix l’atenció psicològica dels malalts de càncer a falta de psicooncòloga

La doctora Eva Baillès va deixar el seu lloc fa dos mesos i el SAAS ja ha iniciat el procés per a reemplaçar-la

Un rètol indicador del centre de salut mental.
Un rètol indicador del centre de salut mental. Toni Solanelles

La marxa de la psicooncòloga de l’hospital, Eva Baillès, ha provocat que des del mes passat, els malalts de càncer que necessitin aquesta atenció psicològica siguin derivats a l’Àrea de Salut Mental.

L’atenció psicològica al pacient quan se li detecta un càncer és fonamental. Des de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) recorden que un psicòleg de Salut Mental no té la mateixa formació que un psicooncòleg. Així ho ha destacat, el president de l’entitat, Josep Saravia. Tot i que a Andorra hi ha psicooncòlegs, l’any 2018 es va incorporar una professional catalana.

Saravia considera que a banda de l’atenció personalitzada s’haurien d’efectuar sessions grupals amb els pacients i amb els seus familiars que no s’han pogut dur a terme. Ara mateix el president d’Assandca no descarta arribar a un acord amb un centre psicològic privat per disposar d’un psicooncòleg que pagaria l’associació.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ja ha iniciat el procés per substituir Eva Baillès i s’espera que aviat hi hagi un nou psicooncòleg.

Comentaris (1)

Trending