Salut iniciarà properament el programa de detecció precoç del càncer de colon i recte

El ministre Albert Font ha reconegut que no tenen dades suficientment fiables per ser categòrics a l'hora de dir a l'instant quants n'hi ha en total a Andorra

Comentaris

El ministre de Salut Albert Font intervé durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.
El ministre de Salut Albert Font intervé durant la sessió de Consell General d'aquest dijous. DEMÒCRATES

El ministre de Salut Albert Font ha avançat durant la sessió de Consell General d'aquest dijous que molt properament s'iniciarà el programa de detecció precoç del càncer de colon i recte. Anirà acompanyat d'una campanya de sensibilització. Ho ha fet en resposta a una pregunta de la consellera socialdemòcrata, Susanna Vela sobre en quin estat està el projecte de registre de càncer.

Font ha reconegut que no tenen dades suficientment fiables per ser categòrics a l'hora de dir a l'instant quants càncers hi ha a Andorra. Ha dit que hi ha hagut prioritats com ara el tema de la radioteràpida, per no tenir marcadors sanitaris o una política general de salut. Després hi hagut la història clínics compartida i les diverses lleis amb la protecció de dades". Tot i això ha afirmat que "no treballem a les palpentes" i ha afirmat que "és un tema complicat". Segons el ministre "hi ha informació per definir unes polítiques per tractar pacients".

Ha recordat que "el càncer és una malaltia multiforme i té moltes maneres d'aparèixer". Sobre el registre de tumors, Susanna Vela ha preguntat per l'estat del projecte, el treball que s'ha fet  amb l'assessorament de l'Institut Català d'Oncologia i el Pla director d'oncologia de Catalunya, i el pressupost que es té. Font ha contestat que serà un pressupost a diversos anys perquè serà una eina dinàmica. Abans que acabi l'any sortiran les primers dades objectives del 2002 fins el 2021. Per tot això es compta amb assessoraments.

Comentaris (2)

Trending