Salut fa marxa enrere i torna a imposar l’obligació de dur mascareta a classe

Malgrat que aquest mateix dimecres Martínez Benazet ho va negar, finalment a partir de dilluns, que reobren les escoles després de les vacances de Tots Sants, s’imposa la protecció facial des del tercer curs de primera ensenyança

Una escolar amb mascareta.
Una escolar amb mascareta. ARXIU

Marxa enrere de Salut. La mascareta torna a ser obligatòria a classe. Finalment Govern ha hagut de rectificar, i veient el repunt de la pandèmia arran de l’increment de contagis derivat de l’activitat escolar, des de dilluns la protecció facial tornarà a ser obligatòria a tots nivells. Des del tercer curs de primera ensenyança o cursos equivalents, inclosos també els estudiants de batxillerat, formació professional i universitaris, hauran de fer ús de la mascareta a les aules.

Les autoritats sanitàries han determinat aquesta mesura de manera provisional, per un principi de prudència i vist el repunt de casos dels últims dies. El pròxim dilluns, els centres escolars reprendran els cribratges habituals. Així, es revisarà aquesta mesura setmanalment atenent a l'evolució sanitària i amb la voluntat de normalitzar al màxim la vida a les aules tan bon punt sigui possible.

El decret del passat 13 d'octubre de 2021 aprovat pel Govern va permetre una flexibilització de les mesures excepcionals que s'aplicaven en els centres escolars, especialment pel que fa a l'ús de la mascareta. Tanmateix, aquest text preveu que aquesta mesura pugui ser reversible temporalment en cas que sigui necessària per a la situació epidemiològica. Hi ha molts nervis veient l’evolució de pandèmia. Dins mateix de l’executiu es considera que va ser una mica precipitat retirar la mascareta i no es vol adoptar més riscos.

Comentaris (21)

Trending