Salut detecta menys baixes per vacunar-se i repescarà inscrits d’última hora a final de setmana

Aquest diumenge acaba la campanya intensa de dues setmanes i en propers dies es calendaritzaran entre dues i tres mil persones per esgotar la remesa d’AstraZeneca via Covax

Una imatge del centre de vacunació aquest diumenge.
Una imatge del centre de vacunació aquest diumenge. Toni Solanelles

El ministeri de Salut ha detectat els darrers dies cada cop menys baixes en la vacunació. De les més de mil persones que havien d’acudir aquest dissabte al centre d’administració de vacunes, tot just hi va haver 25 absències en principi no previstes. Alhora, s’ha notat un lleuger repunt d’inscripcions. Per això a final de la setmana vinent s’acabaran d’esgotar les 15.000 dosis d’AstraZeneca que corresponen a la meitat de la remesa enviada per l’OMS en el marc del projecte Covax.

Segons fonts del ministeri de Salut, aquest diumenge els catorze dies de vacunació intensa que s’havien establert. Ara la vaccinació s’atura un parell de dies per fer recompte i posar ordre i, alhora, calendaritzar aquelles persones que s’han inscrit darrerament però que, per ser d’un col·lectiu essencial o de risc, o per una qüestió d’edat, ja s’haurien d’haver inoculat.

Una vegada es tingui tot ‘calculat’ se citaran per a final de setmana entre dues mil i tres mil persones. Si amb les noves inscrites que es vulguin repescar no n’hi ha prou per esgotar totes les dosis disponibles, se citaran inscrits més joves. Actualment ja s’està vacunant ciutadans de menys de 50 anys.

Comentaris (6)

Trending